Lene Kaaberbøl : Sølvhesten / Lydbok


Nå har jeg hørt Sølvhesten av Lene Kaaberbøl. Forventningene var ganske store. Jeg har jo hørt Skammarens dotter av samme forfatter, da lest av Mari Maurstad og Jan Erik Madsen. Denne gangen var det en helt annen oppleser, og dessverre var hun ikke flink. Huff, jeg liker egentlig ikke å skrive slikt, men det er jo sant! Ok, i perioder er det ikke så ille, men ganske mange ganger snakker hun så sakte at det føles som dette:
Katt----------------tenk---er --------på -----------om hun ---------------virk----elig---------- er -----------en ---------rakkerjente.

Ja, nå har jeg klaget nok på oppleseren. Hun heter Nina Woxholtt forresten 
Historien handler om den unge jente Katriona Teresadatter. Hun er datteren til Teresa som eier et vertshus i en dal (som jeg ikke husker navnet på, glemt i irritasjonståka over den dårlige oppleseren). Katriona kalles bare for Katt, og hun er en typisk guttejente. Hun lever i en samfunn der det kun er kvinnene som får lov til å eie noe, og moren hennes har mange barn, med forskjellige menn. Den mannen moren lever med for tiden går dårlig overens med Katt, og det fører til at Katt blir bortvist fra morens vertshus.

Dette er en ungdomsroman, og jeg må kanskje lese den selv. Opplesningen var så forstyrrende at jeg har brukt mer tid på å irritere meg, enn på å lytte (merker jeg nå når jeg skal oppsummere opplevelsen), men historien har stoff i seg til å være spennende. Men jeg kommer til å skygge unna alle lydbøker denne skuespilleren deltar i!

Kommentarer