Gå til hovedinnhold

Nå har jeg lest:

Nattønsket av Ragde, Vidunderbarn av Jacobsen og Trolltrommen av Stang. Anmeldelsene er nesten ferdig, bare litt småplukk igjen før jeg trykker på sendknappen til redaktøren. En bok fra Cappelen, en fra Oktober og en fra Gyldendal.

Kommentarer

 1. Jeg er selvsagt mest spent på hva du syns om Vidunderbarn...Selv om nok de fleste syns at jeg har mast mer enn lovlig om den. :-)

  SvarSlett
 2. Du er jammen flink å lese! Jeg får helt dårlig samvittighet av meg selv siden jeg ikke klarer å ta meg tid til å lese! Har så mye annet på agendaen, så når kvelden kommer og jeg kryper til køys, da er det ikke håp for at jeg skal klare å lese en eneste settning!

  Jeg leste forresten Gutten med den Stripete Pyjamasen for noen år siden. Blir interessant å lese hva du synes om den!

  SvarSlett
 3. Takk jenter, nå er det så mye jobbing og bærplukking og quiz og tull og tøys at det blir lite tid til lesing og anmeldelser. Men noe er levert, følg med, følg med :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…