Gå til hovedinnhold

Charlaine Harris : Dead until darkBlodig og mørk tenåringslitteratur

Nå er første bok lest. Jeg hadde grugledet meg til denne leseopplevelsen, og boka innfridde de litt snåle forventningene jeg hadde. Vi er i Louisiana, i en liten by som heter Bon Temps, noen timers kjøretur fra New Orleans. Sookie Stachause er en vakker ung kvinne som arbeider som servitør på den lokale baren. Hun kan også lese tanker. En dag kommer vampyren Bill inn i baren, han er selvfølgelig overjordisk vakker og Sookie blir forelsket i han. Samtidig som Bill ankommer landsbyen begynner forferdelig ting å hende. Flere unge kvinner blir drept, og det er flere enn Sookie som lurer på om Bill har noe med drapene å gjøre.

Konklusjon: Dette var spennende, men veldig kiosklitteratur. Hvordan en menneske ser ut (lang lyst hår, fyldige lepper, sprettrumpe o.s.v) er det første som karakteriserer menneskene, og da lukter det dårlig kvalitet lang vei. Men samtidig var det lettlest, og litt heftige sexscener, så jeg tror nok at jeg kommer til å lese flere bøker i denne serien.

Kommentarer

 1. :-). Tipset er å lese dem KJAPT, så man ikke henger seg opp i alle klisjeene!

  SvarSlett
 2. Ha ha - litt heftig vampyrsex gjør seg jo!

  SvarSlett
 3. Jeg liker tv-serien, men skummet igjennom denne boken(har de sju første i hylla her). Syntes rett og slett den var litt kjedelig, kanskje jeg var i et dårlig lune da jeg leste den?

  Syntes sexscenene fra boken tar seg bedre ut på tv, jeg vet ikke hvorfor men jeg blir flau av disse billige sexscenene i boka men ikke når de er på tv-skjermen. Uten at det gir noen mening.

  SvarSlett
 4. Jeg har begynt på bibliotekarkrimmen til Harris, serien om Aurora Teagarden. Koser meg med den.

  SvarSlett
 5. Hei alle :-)

  bokdama: Skal prøve å lese neste kjapt!
  Knirk : Vampyrsex er veldig heftig!
  Ladybug : Har sett de to første episodene av serien, ser ut som om det tar seg opp!
  LIlle søster : Bibliotekarkrim - må sjekke det opp!

  SvarSlett
 6. Mitt navn er Stine Helén Tunstrøm, og jeg er journaliststudent ved Norges Kreative Fagskole i Oslo. Det er nå bare to uker til ”Jenta som lekte med ilden” har premiere Norge, og jeg skal i den anledning skrive en artikkel om oppmerksomheten rundt Stieg Larsson-trilogien, som skal publiseres i vår skoleavis www.norgesnytt.eu i neste uke.
  I den forbindelse lurte jeg på om du kunne tenke deg å svare på noen spørsmål, og sende svarene på mail til meg innen søndag?

  - Har du lest trilogien?
  - Så du den første filmen? Levde den opp til forventningene?
  - Skal du se oppfølgeren? Hvilke forventninger har du til den?
  - Synes du filmene er like gode som bøkene? Hvorfor/hvorfor ikke?
  - Hvorfor tror du at trilogien har blitt så populær? Hvorfor appellerer den til så mange?

  Send svar til: stine_tunstrom@hotmail.com innen søndag. Husk å legge ved fullt navn slik at jeg får muligheten til å sitere deg.
  På forhånd takk! Mvh S.H. Tunstrøm

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …