Gå til hovedinnhold

Charlaine Harris : Dead until darkBlodig og mørk tenåringslitteratur

Nå er første bok lest. Jeg hadde grugledet meg til denne leseopplevelsen, og boka innfridde de litt snåle forventningene jeg hadde. Vi er i Louisiana, i en liten by som heter Bon Temps, noen timers kjøretur fra New Orleans. Sookie Stachause er en vakker ung kvinne som arbeider som servitør på den lokale baren. Hun kan også lese tanker. En dag kommer vampyren Bill inn i baren, han er selvfølgelig overjordisk vakker og Sookie blir forelsket i han. Samtidig som Bill ankommer landsbyen begynner forferdelig ting å hende. Flere unge kvinner blir drept, og det er flere enn Sookie som lurer på om Bill har noe med drapene å gjøre.

Konklusjon: Dette var spennende, men veldig kiosklitteratur. Hvordan en menneske ser ut (lang lyst hår, fyldige lepper, sprettrumpe o.s.v) er det første som karakteriserer menneskene, og da lukter det dårlig kvalitet lang vei. Men samtidig var det lettlest, og litt heftige sexscener, så jeg tror nok at jeg kommer til å lese flere bøker i denne serien.

Kommentarer

 1. :-). Tipset er å lese dem KJAPT, så man ikke henger seg opp i alle klisjeene!

  SvarSlett
 2. Ha ha - litt heftig vampyrsex gjør seg jo!

  SvarSlett
 3. Jeg liker tv-serien, men skummet igjennom denne boken(har de sju første i hylla her). Syntes rett og slett den var litt kjedelig, kanskje jeg var i et dårlig lune da jeg leste den?

  Syntes sexscenene fra boken tar seg bedre ut på tv, jeg vet ikke hvorfor men jeg blir flau av disse billige sexscenene i boka men ikke når de er på tv-skjermen. Uten at det gir noen mening.

  SvarSlett
 4. Jeg har begynt på bibliotekarkrimmen til Harris, serien om Aurora Teagarden. Koser meg med den.

  SvarSlett
 5. Hei alle :-)

  bokdama: Skal prøve å lese neste kjapt!
  Knirk : Vampyrsex er veldig heftig!
  Ladybug : Har sett de to første episodene av serien, ser ut som om det tar seg opp!
  LIlle søster : Bibliotekarkrim - må sjekke det opp!

  SvarSlett
 6. Mitt navn er Stine Helén Tunstrøm, og jeg er journaliststudent ved Norges Kreative Fagskole i Oslo. Det er nå bare to uker til ”Jenta som lekte med ilden” har premiere Norge, og jeg skal i den anledning skrive en artikkel om oppmerksomheten rundt Stieg Larsson-trilogien, som skal publiseres i vår skoleavis www.norgesnytt.eu i neste uke.
  I den forbindelse lurte jeg på om du kunne tenke deg å svare på noen spørsmål, og sende svarene på mail til meg innen søndag?

  - Har du lest trilogien?
  - Så du den første filmen? Levde den opp til forventningene?
  - Skal du se oppfølgeren? Hvilke forventninger har du til den?
  - Synes du filmene er like gode som bøkene? Hvorfor/hvorfor ikke?
  - Hvorfor tror du at trilogien har blitt så populær? Hvorfor appellerer den til så mange?

  Send svar til: stine_tunstrom@hotmail.com innen søndag. Husk å legge ved fullt navn slik at jeg får muligheten til å sitere deg.
  På forhånd takk! Mvh S.H. Tunstrøm

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…