Charlaine Harris : Dead until darkBlodig og mørk tenåringslitteratur

Nå er første bok lest. Jeg hadde grugledet meg til denne leseopplevelsen, og boka innfridde de litt snåle forventningene jeg hadde. Vi er i Louisiana, i en liten by som heter Bon Temps, noen timers kjøretur fra New Orleans. Sookie Stachause er en vakker ung kvinne som arbeider som servitør på den lokale baren. Hun kan også lese tanker. En dag kommer vampyren Bill inn i baren, han er selvfølgelig overjordisk vakker og Sookie blir forelsket i han. Samtidig som Bill ankommer landsbyen begynner forferdelig ting å hende. Flere unge kvinner blir drept, og det er flere enn Sookie som lurer på om Bill har noe med drapene å gjøre.

Konklusjon: Dette var spennende, men veldig kiosklitteratur. Hvordan en menneske ser ut (lang lyst hår, fyldige lepper, sprettrumpe o.s.v) er det første som karakteriserer menneskene, og da lukter det dårlig kvalitet lang vei. Men samtidig var det lettlest, og litt heftige sexscener, så jeg tror nok at jeg kommer til å lese flere bøker i denne serien.

Kommentarer

 1. :-). Tipset er å lese dem KJAPT, så man ikke henger seg opp i alle klisjeene!

  SvarSlett
 2. Ha ha - litt heftig vampyrsex gjør seg jo!

  SvarSlett
 3. Jeg liker tv-serien, men skummet igjennom denne boken(har de sju første i hylla her). Syntes rett og slett den var litt kjedelig, kanskje jeg var i et dårlig lune da jeg leste den?

  Syntes sexscenene fra boken tar seg bedre ut på tv, jeg vet ikke hvorfor men jeg blir flau av disse billige sexscenene i boka men ikke når de er på tv-skjermen. Uten at det gir noen mening.

  SvarSlett
 4. Jeg har begynt på bibliotekarkrimmen til Harris, serien om Aurora Teagarden. Koser meg med den.

  SvarSlett
 5. Hei alle :-)

  bokdama: Skal prøve å lese neste kjapt!
  Knirk : Vampyrsex er veldig heftig!
  Ladybug : Har sett de to første episodene av serien, ser ut som om det tar seg opp!
  LIlle søster : Bibliotekarkrim - må sjekke det opp!

  SvarSlett
 6. Mitt navn er Stine Helén Tunstrøm, og jeg er journaliststudent ved Norges Kreative Fagskole i Oslo. Det er nå bare to uker til ”Jenta som lekte med ilden” har premiere Norge, og jeg skal i den anledning skrive en artikkel om oppmerksomheten rundt Stieg Larsson-trilogien, som skal publiseres i vår skoleavis www.norgesnytt.eu i neste uke.
  I den forbindelse lurte jeg på om du kunne tenke deg å svare på noen spørsmål, og sende svarene på mail til meg innen søndag?

  - Har du lest trilogien?
  - Så du den første filmen? Levde den opp til forventningene?
  - Skal du se oppfølgeren? Hvilke forventninger har du til den?
  - Synes du filmene er like gode som bøkene? Hvorfor/hvorfor ikke?
  - Hvorfor tror du at trilogien har blitt så populær? Hvorfor appellerer den til så mange?

  Send svar til: stine_tunstrom@hotmail.com innen søndag. Husk å legge ved fullt navn slik at jeg får muligheten til å sitere deg.
  På forhånd takk! Mvh S.H. Tunstrøm

  SvarSlett

Legg inn en kommentar