Gå til hovedinnhold

Musejakt i stua
I natt klokka 04.00 ble jeg vekket av samboeren min. Han fortalte at den ene katta vår, Mister hadde tatt med seg en liten mus inn i stua, sluppet den ned, og musa hadde sprunget og gjemt seg bak bokhyllene. Hva skulle vi gjøre? Bildene forteller hva vi gjorde! Og musa fikk vi tak i, bak den siste hylla vi tømte. Vi puttet den i en boks, og gikk ut i skogen med den. Nå er klokka 19.00, og stua ser fremdeles ut som den gjorde i natt.

Kommentarer

 1. Solgunn - du er en sann dyrevenn! Så bra. På vegne av alle mus i Norge vil jeg takke deg.
  Jeg hadde tam mus da jeg var liten. Primus het han og var en japansk dansemus. Han var søt og tjukk og hadde et blått bur. Venninna mi hadde en som het Sofmus (den ble gammel! Tre år!) og fetteren min hadde en som het Musart.
  Ja, ja - jeg synes mus er veldig søte.
  Morsomt med bilder forresten! Nattarbeid er godt for sjela. Not.

  SvarSlett
 2. Ja, føler meg som en sann dyrevenn! Vi fikk ikke rydda stua før søndagkveld, og da var vi rimelig lei vi som bor her :-)

  SvarSlett
 3. Tror jeg hadde fått panikk. Og ihvertfall ikke fanget inn musa og sluppet den ut i skogen igjen... Beundringsverdig!

  SvarSlett
 4. Det var ikke så vanskelig å fange den musa. Den var jo helt stiv av skrekk - og når den først satt i boksen, var det bare å gå bak huset og slippe den ut. Hvis en av kattene gjentar stuntet vil vi sikker gjøre det samme :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …