Gå til hovedinnhold

Musejakt i stua
I natt klokka 04.00 ble jeg vekket av samboeren min. Han fortalte at den ene katta vår, Mister hadde tatt med seg en liten mus inn i stua, sluppet den ned, og musa hadde sprunget og gjemt seg bak bokhyllene. Hva skulle vi gjøre? Bildene forteller hva vi gjorde! Og musa fikk vi tak i, bak den siste hylla vi tømte. Vi puttet den i en boks, og gikk ut i skogen med den. Nå er klokka 19.00, og stua ser fremdeles ut som den gjorde i natt.

Kommentarer

 1. Solgunn - du er en sann dyrevenn! Så bra. På vegne av alle mus i Norge vil jeg takke deg.
  Jeg hadde tam mus da jeg var liten. Primus het han og var en japansk dansemus. Han var søt og tjukk og hadde et blått bur. Venninna mi hadde en som het Sofmus (den ble gammel! Tre år!) og fetteren min hadde en som het Musart.
  Ja, ja - jeg synes mus er veldig søte.
  Morsomt med bilder forresten! Nattarbeid er godt for sjela. Not.

  SvarSlett
 2. Ja, føler meg som en sann dyrevenn! Vi fikk ikke rydda stua før søndagkveld, og da var vi rimelig lei vi som bor her :-)

  SvarSlett
 3. Tror jeg hadde fått panikk. Og ihvertfall ikke fanget inn musa og sluppet den ut i skogen igjen... Beundringsverdig!

  SvarSlett
 4. Det var ikke så vanskelig å fange den musa. Den var jo helt stiv av skrekk - og når den først satt i boksen, var det bare å gå bak huset og slippe den ut. Hvis en av kattene gjentar stuntet vil vi sikker gjøre det samme :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…