Ingunn Aamodt : Romeo og Javeria - Omnipax, 86 sider


Evig aktuell ungdomsbok

Jeg gikk og rydda på hylla her om dagen, og plutselig sto jeg med denne lille ungdomsboka i hånda. Hadde aldri sett den før, og ingen hadde lånt den, selv om den ble utgitt i 2007.  Jeg tok den med inn på kontoret, åpna og begynte å lese. Var hekta fra de første setningene:

"Det var desember, og Satans symbol lyste fra alle hus. Satans symbol - det  var det julestjernene ble kalt av de som var i Sannheten,  for de visste at julefeiring var djevelens påfunn."

Romeo og Thomas er to  unge gutter som er Jehovas vitner. De går rundt på dørene og sprer det riktige budskapet. En ettermiddag kommer de til et hus som ikke er julepyntet. De ringer på og blir invitert inn. I huset bor en muslimsk familie, og Romeo blir forelsket i dattera i huset; Javeria.

Dette var en lettlest og spennende bok om kulturforskjeller, religion og forelskelse. Den slutter veldig trist, og det likte jeg ikke, men den tar opp viktige temaer.

Kommentarer

 1. Gutten på forsiden var kjekk vertfall :)

  SvarSlett
 2. har lest på denne boka, det var så trist og det var åsse dårlig gjort, hvorfor kan ikke afganitan jente får seg en norske kjæreste?? hvorfor afganitan gutt kan får seg ei norske jente?? familie kan ikke bestemme alt for oss! trist men bra boka :=)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er et bra spørsmål . Jeg er fra pakistan og ny i norge. Det er vanskelig fordi kultur forskell er mye

   Slett
 3. hvorfor kan de ikke har kjærlighet til hverandre?? og hvorfor familie må bestemme til dem??

  det er en bra boka men det var åsse kjempe trist :=)

  SvarSlett
 4. hva skjedde på slutten av boka? husker noen?

  SvarSlett
 5. Jeg husker godt hva som hendte, men sier det ikke.........

  SvarSlett

Legg inn en kommentar