Levi Henriksen : Mannen fra Montana - LydbokGanske fint egentlig


Nå har jeg hørt Mannen fra Montana som lydbok. Det var en helt grei opplevelse, eller nå skal jeg ikke underdrive, det var ganske fint!

Dette er ikke en skjønnlitterær roman. Det er en delvis selvbiografisk reisebeskrivelse der Levi tar tak i en gammel drøm han har. Han vil finne den amerikanske mannen som i 1972 slo seg ned for noen måneder i hjembyen hans. Den amerikanske mannen het Thor Vigeland, og på Levi har hans gjesteopptreden i Norge satt varige spor.
Levi tar med seg kona og deres to barn til USA, og han vet hva målet for turen er: Å finne Thor Vigeland. Kona vet ikke om planen, og det er ikke fritt for at jeg skjønner irritasjonen hennes da Levi etter hundrevis av mil endelig forteller hvorfor de har tatt turen over dammen. Som lydbok fungerte denne teksten godt. Bonusen med lyboka må være at vi mange ganger i løpet av opplesningen får høre utdrdag av god musikk. Ivar Nergaard leste, og det er bare noen uker siden han akkurat har tatt meg gjennom de to første bøkene i Minnesotatrilogien til Vidar Sundstøl, så egentlig er stemmen hans litt for familiær for meg akkurat nå. Men rett skal være rett; han er en flink innleser!

Kommentarer