Å få frem budskapet sitt
Jeg er så imponert over Obama! Talegavene og retorikken hans er helt fantastisk. Mens jeg satt her og tenkte på hvor flink han er til å få frem budskapet sitt, kom jeg til å tenke på en situasjon der jeg ikke var så flink til å få frem budskapet mitt. Denne replikkutvekslingen foregikk på Alta folkebiblitek for noen år siden.

Tar den på dialekt:

NN: Har dokker en god lydbok?
Æ: Ja, har du hørt om Anna Gavalda?
NN: Nei
Æ: Ho skriv så utrolig godt, og no har æ akkurat hørt en lydbok som heter Saman er ein mindre aleine, og den var så utrolig god, ja, æ gråt på slutten, og ikke for at det va så trist altså!
NN: Akkurat, så den er god?
Æ : Ja, en flott opplevelse, og selv om den e på nynorsk, så merke du det ikke. Det e så bra, og ho som læs gjør det på en fantastisk måte. Æ e begynt å elske nynorsk etter den hær opplevelsen.
NN: Hmm, tja, hvis du mene den er god, så tar æ den.

Det gikk noen dager og så kom en venninne på besøk. Hun er venninne med NN. Hun fortalte hvor forundret NN var blitt da hun kom hjem og satte på lydboka. For hun trodde lydboka handlet om SAMER, - på dialekt sier vi jo saman, om samene, og vi bor jo midt i sameland, så det var jo ikke helt utenkelig at hun skulle gjøre den koblinga. Det at hun kunne misforstå budskapet mitt tror jeg at jeg må ta på min kappe; når jeg blir veldig begeistret, blir jeg veldig begeistret, litt sånn Røed Ødegaard begeistret hvis du skjønner? Prater kjempefort, blir rød i kinnene, og snakker med armene og kan noen ganger finne på å gjøre et lite hopp.

Kommentarer

 1. He, he.
  Ja, man skal ta høyde for lokale oppfatninger...( God historie!)

  Har tenkt meg på Finnmark litteraturfestival til vinteren forresten, og det har flere Tromsøfolk tenkt. Synes programmet så spennende ut. Du er kanskje involvert der?

  SvarSlett
 2. He he - fort gjort.

  SvarSlett
 3. He-he, artig historie:-) Men jeg håper NN likte historien om de fire i Paris, det er en strålende bok og film! :-)
  Ha en strålende helg du også!

  SvarSlett
 4. Irene : Litteraturfestivalen blir flott! Jeg er ikke involvert i det hele tatt, skal bare være vanlig gjest. Det blir fint!

  SvarSlett
 5. *flirer*
  Noen ganger er det godt å snakke klingende generisk østnorsk her oppe i nord. ;-)

  SvarSlett
 6. En ny dimensjon i formidlinga ihvertfall :-) Lokale variasjoner.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar