Gå til hovedinnhold

BloggawardBokdama har gitt meg denne awarden. Jeg takker og bukker og følger opp med noen av kriteriene for å få denne awarden. Først 7 ting om meg som du kanskje ikke visste?

- Jeg har spilt håndball, basketball og volleyball
- Jeg hater kulde
- Jeg elsker å gå på fjelltopper
- Jeg elsker å gå på turorientering
- Jeg elsker russisk språk
- Jeg har veldig lyst til å dra på rideferie eller rideleir
- Jeg er veldig glad i quiz, brettspill og kortspill, og var aktiv med i bridgeklubben en periode

Og så skal jeg egentlig lenke videre til 7 andre bloggere, men det gjør jeg ikke for det blir så vanskelig. Men noen bloggere har jeg fått et nesten personlig forhold til og det er; knirk, bokdama, Ingalill, Beatemor, Lillesøster, Vibekebloggen, Grosko, og Irene Larsens sin blogg; en lys veranda. I tillegg er det jo mange andre blogger, men de jeg nevnte nå er å regne som favoritter. Begynte å blogge samtidig som bokdama og knirk, så jeg holder dem veldig nært til hjertet mitt :-)

Kommentarer

 1. Så snill du er!
  Føler meg beæret og nesten som en ekte blogger, selvfølgelig datt jeg også ned i en pool av angst og beslutningsvegring, usikker på når jeg kommer meg opp :-)

  SvarSlett
 2. Jeg lurer på om Grosko er meg? Mangler i så fall en "r", men det er veldig stas å få en award, Anita sendte den til eg før helga, men vanskelig å sende videre synes jeg... Artige sju fakta om deg :-)

  Ha en fin kveld :-)

  SvarSlett
 3. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Jeg og! Liker Solgunn sitt veldig veldig veldig mye. Det er så fint at vi følger hverandre. Det er jo en litt sånn rar greie det der med blogging.

  SvarSlett
 4. Groskro - selvfølgelig er det deg :-) går bare litt fort i svingene noen ganger!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…