Endre Lund Eriksen : Super, 212 siderSuperspennende

For en bok! Tror jeg brukte to timer på å lese denne. Først en sen kveldstime. Skulle egentlig legge meg, men ble sittende og se i boka. Etter en time, og 150 sider lest, (der jeg i tillegg måtte lese slutten for det var så spennende at jeg ikke kunne legge meg før jeg visste hvordan det endte, og klokka var alt blitt 02.00, og jeg skulle jo på jobb klokka 09.00) måtte jeg gå og legge meg. Men da jeg kom hjem fra jobb leste jeg ferdig boka før jeg begynte på middagen. Konklusjon; dette var en fantastisk bra ungdomsroman! Du lurer kanskje på hva den handler om? Den handler om Julie. Tøffe, flotte Julie som narrer foreldrene og vennenne sine. Julie som klarer å få en uke alene i leiligheta der hun har en liste med 10 ting hun skal gjøre mens hun er alene. De 10 tingene er:

1. Bade hver dag
2. Få tatovering
3. Kjøre bil
4. Gå på klubben
5. Bli kjent med noen nye
6. Drikke seg full
7. Kysse. Om så ei jente
8. Balansere på brua
9. Spise hva hun vil
10.Få seg kjæreste

Første kvelden drikker Julie seg full, og hun tar seg et bad. Mens hun sitter i badekaret hører hun noen synge Ida Marie sin låt; - I like you so much better when you´re naked på andre siden av veggen. Julie elsker denne sangen og synger derfor tilbake. På denne måten får hun kontakt med en tøff gutt som er flyttet inn i naboleiligheten. Han heter Jomar og han blir den nye vennen til Julie.
Julie er blind, og Jomar har mange hemmeligheter.

Boka er bygd opp på en god måte, spenningen er til stede fra første til siste side, og jeg takker forfatteren for en flott leseopplevelse. Storveis!

PS: De som har ansvaret for forsiden på boka, har gjort en elendig jobb. Forsiden er faktisk så stygg at jeg lurer på hva som foregikk i hodet på de som lot denne forsiden få representere denne utrolig gode boka?

Kommentarer

 1. Hørte boka som lydbok lest av hun fra Himmelblå, tror hun heter Lena Ellingsen. Det var en super opplevelse selv for meg som er godt voksen. Jeg digger Endre Lund Eriksen. Har hørt En terrorist i senga lest av Eriksen selv, veldig morsom.

  Hilsen Trine

  SvarSlett
 2. Så hyggelig med nye bloggere som stikker innom og legger igjen kommentarer :-)
  Er veldig glad i lydbøker, må nok få tak i En terrorist i senga, har ikke hørt om boka før, så takk for tipset.

  SvarSlett
 3. Synes du virkelig forsida er dårlig? Det var den jeg falt for aller først. En fin hyllest til en annen tøff jente, nemlig The Bride fra Kill-Bill filmene.

  SvarSlett
 4. Monica : Ja, hær ser man ka man vet (pluselig oppdaga æ at æ kommuniserte på dialækt med dæ, merkelig :-)), men uansett, - forsiden e dårlig!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar