Gå til hovedinnhold

Endre Lund Eriksen : Super, 212 siderSuperspennende

For en bok! Tror jeg brukte to timer på å lese denne. Først en sen kveldstime. Skulle egentlig legge meg, men ble sittende og se i boka. Etter en time, og 150 sider lest, (der jeg i tillegg måtte lese slutten for det var så spennende at jeg ikke kunne legge meg før jeg visste hvordan det endte, og klokka var alt blitt 02.00, og jeg skulle jo på jobb klokka 09.00) måtte jeg gå og legge meg. Men da jeg kom hjem fra jobb leste jeg ferdig boka før jeg begynte på middagen. Konklusjon; dette var en fantastisk bra ungdomsroman! Du lurer kanskje på hva den handler om? Den handler om Julie. Tøffe, flotte Julie som narrer foreldrene og vennenne sine. Julie som klarer å få en uke alene i leiligheta der hun har en liste med 10 ting hun skal gjøre mens hun er alene. De 10 tingene er:

1. Bade hver dag
2. Få tatovering
3. Kjøre bil
4. Gå på klubben
5. Bli kjent med noen nye
6. Drikke seg full
7. Kysse. Om så ei jente
8. Balansere på brua
9. Spise hva hun vil
10.Få seg kjæreste

Første kvelden drikker Julie seg full, og hun tar seg et bad. Mens hun sitter i badekaret hører hun noen synge Ida Marie sin låt; - I like you so much better when you´re naked på andre siden av veggen. Julie elsker denne sangen og synger derfor tilbake. På denne måten får hun kontakt med en tøff gutt som er flyttet inn i naboleiligheten. Han heter Jomar og han blir den nye vennen til Julie.
Julie er blind, og Jomar har mange hemmeligheter.

Boka er bygd opp på en god måte, spenningen er til stede fra første til siste side, og jeg takker forfatteren for en flott leseopplevelse. Storveis!

PS: De som har ansvaret for forsiden på boka, har gjort en elendig jobb. Forsiden er faktisk så stygg at jeg lurer på hva som foregikk i hodet på de som lot denne forsiden få representere denne utrolig gode boka?

Kommentarer

 1. Hørte boka som lydbok lest av hun fra Himmelblå, tror hun heter Lena Ellingsen. Det var en super opplevelse selv for meg som er godt voksen. Jeg digger Endre Lund Eriksen. Har hørt En terrorist i senga lest av Eriksen selv, veldig morsom.

  Hilsen Trine

  SvarSlett
 2. Så hyggelig med nye bloggere som stikker innom og legger igjen kommentarer :-)
  Er veldig glad i lydbøker, må nok få tak i En terrorist i senga, har ikke hørt om boka før, så takk for tipset.

  SvarSlett
 3. Synes du virkelig forsida er dårlig? Det var den jeg falt for aller først. En fin hyllest til en annen tøff jente, nemlig The Bride fra Kill-Bill filmene.

  SvarSlett
 4. Monica : Ja, hær ser man ka man vet (pluselig oppdaga æ at æ kommuniserte på dialækt med dæ, merkelig :-)), men uansett, - forsiden e dårlig!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …