Bastarden fra Istanbul :Elif Shafak


Jeg vil til Istanbul!

Jeg har en drøm om å reise til Istanbul og derfor leter jeg etter bøker som handler om byen. Da jeg tilfeldigvis kom over denne til en billig penge på Aschehougs bakgårdssalg kjøpte jeg den med en gang.

Romanen starter med at Zeliha, en vakker nitten år gammel kvinne fra Istanbul, er på tur til legen for å få tatt en abort. Det klarer hun ikke å gjennomføre, og tyve år etterpå begynner selve fortellingen som utspilles både i Istanbul og i USA.
To vakre unge kvinner, fire middelaldrende tanter, noen utydelige menn, to bestemødre og en oldemor-  nå har jeg nevnt noen av de mange viktige personene.

Selv om jeg var veldig motivert for å lese boken, slet jeg meg igjennom de første hundre sidene. Jeg kjedet meg rett og slett, og lurte på hvorfor denne hadde fått så gode kritikker. Men så skjedde det som så ofte skjer; historien åpner seg, og alt det småkjedelige blir viktig ballast. Jeg klarte ikke å legge boka fra meg, og da er den god!

Kommentarer

  1. Du må bare dra til Istanbul. Det er en herlig by. Jeg var der for ca to år siden og du kan se bilder på reisebloggen min: http://karinstravelling.blogspot.com/search/label/Istanbul

    SvarSlett
  2. Hei Karin. Istanbul er en by jeg også kunne tenke meg å se. Kjenner du andre romaner fra Istanbul?

    SvarSlett
  3. Jeg var og så på bildene på bloggen din Karin, det ga meg ikke akkurat mindre lyst til å reise til Istanbul. Må nok kikke innom flere ganger. Takk for tipset.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar