Fire lydbøker

Kan man bruke tid på å skrive lange, analyserende og nydelige blogginnlegg når det finnes kopper som skal vaskes, klær som skal brettes, bøker som skal leses og hunder som skal luftes. Nei, ikke alltid er mitt svar og her kommer derfor noen kjappe omtaler av noen lydbøker jeg hørte i januar.
 God jul - Hvor er du av Beate Grimsrud, i lydbokversjon.

Det er Tone Danielsen som leser, og lydboka er veldig kort, bare 2 timer og 6 minutter.

Den er fint lest inn, og hvis jeg skulle sagt bare en ting om den så ville det være søskenkjærlighet. Hvis jeg fikk si litt til så skulle det være at Beate har en storesøster som hun er veldig glad i, og som hun alltid har vært veldig glad i, og de to har feiret mange julaftner sammen. I denne lille lydboka får vi noen innblikk i disse julefeiringene.

Konklusjon: Fint


Chris Cleave : Gull, 9 timer og 28 minutt

Ja, hva skal man si. Det handler om banesykling, om ekstreme konkurransemennesker, om mennesker som er vant til å presse seg hardere enn det som skal være fysisk og psykisk mulig. Det handler om Jake og Kate og deres datter  Sophie og Kates venninne og hardeste konkurrent; Zoe. Sophie er 8 år og har tilbakefall. For fire år siden fikk hun leukemi, og nå har den kommet tilbake. Foreldrene elsker Sophie, men de elsker også tanken på gull i det kommende OL som skal foregå i London 2012, og både Jake, Kate og Zoe er gullkandidater. Men da må det trenes, det må hviles og det må inntas en riktig menge proteiner og enzymer og dette vet den 8 år gamle Sophie, som spyr i rekvisitter til Star Wars og sier at alt er helt OK, selv om hun blir sykere og sykere.

Chris Cleave spiller på følelser, han tar oss med tilbake i tid, til OL for fire år siden, til OL for 8 år siden og til episoder der vi skjønner at personlighetene til hovedpersonene er blitt formet. Litt for klisjepreget syns jeg det ble, for Kate ble bare den altfor snille og har det noensinne vandret et mer egoistisk menneske på jorda enn Zoe? Likevel var boka god, men jeg som er vant til å gråte i bøtter og spann over både vinnere og tapere og syke barn, klarte å holde meg langt unna tørkepapir og snørr og tårer denne gang.

Kristine Welde Tranås leser godt, men hun sprinter gjennom setningene og sluker ganske mange ord på veien - men så er det likevel greit for meg, fordi teksten selv er superraskt, det er hele tiden snakk om hundredeler av et sekund, alt går i rekordtempo og derfor, kun derfor er det greit. I andre bøker ville jeg blitt lynende irritert.

Konklusjon: FintHeidi Linde : Nu, Jävlar  - 11 timer og 11 minutt

Fire mennesker, knyttet sammen på forskjellige vis blir hovedpersonene i denne boka. Høygravide Terese som for meg ble hun som sa HVA! 90 % av tiden. Den kjekke, men akk så akterutseilte Kevin, Lydia som har dronning Sonja som bestevenn, i fantasien vel og merke og dattera til Lydia; Jessica som en gang elsket Kevin, eller gjorde hun det?

Fint løst, jeg koste meg med boka, men Terese fremstår jo som litt vel idiotisk med sine stadige HVAer!

Hedda Munthe leste godt.

Konklusjon: Fint


Kim Småge : Containerkvinnen - 8 timer og 39 minutt

Det er lenge siden jeg hadde lest noe av Kim Småge, og krim er jo ikke min favorittsjanger, men likevel - denne var helt ok. Etterforsker i Trondhjemspolitiet, Anne-Kin Halvorsen finner tre kvinner i en container på Nyhavna i Trondhjem. En lever, de andre er døde. Så begynner etterforskningen, og det meste er greit, lite blod og gørr.

Anne Krigsvoll leser godt.

Konklusjon: Greit nok

Kommentarer

 1. Ja, noen ganger må det bli kort oge enklet skal man rekke å skrive noe i det hele tatt. Tar noen sånne kjappe jeg også..
  Og hvorfor ikke????

  Containerkvinnen leste jeg for noen år siden. Liket Kim Småges bøker- men så er de fra miljø jeg kjenner godt, Trondheim og Fosen- så da blir det jo litt ekstra artig..

  SvarSlett
 2. Helt enig Anita, hvorfor ikke! Det gir en ekstra bonus når man er kjent i de områdene bøkene handler om.

  SvarSlett
 3. Nu javler leste faktisk jeg også i januar. Ville gjøre opp for min lunkne mottakelse av Agnes, men vet ikke om det ble så mye bedre.

  Chris Cleave hadde jeg bestemt meg for å aldri lese igjen etter Little Bee, men jeg har en stor svakhet for sportsfilmer (og bøker), slike fra konkurransemiljøer hvor underdogsen vinner, og inkluderer montasje.
  Se hvor vi suger
  , men see hvor gode vi er nå.

  En formel som kan brukes på alle slags (amerikansk sport), du har vel sett Drumline?? Der er sporten å spille tromme.
  Det jeg prøver å si er at jeg hadde nesten ombestemt meg angående Cleave pga syklingen, og helt glemt bort syk søster. Supplert med omtalen din kommer den nå ikke på tale!

  Jeg tenker hele tiden jeg skal skrive korte omtaler for å komme igang, komme ajour, men hver gang jeg setter meg ned mister jeg kontrollen over tastefingrene.
  Da må man bare slutte å sette seg ned - og så ender man opp med
  ingenting!

  SvarSlett
 4. Ingalill: Som du allerede har erklært; du må holde deg langt unna Gull, tenkte på deg når jeg hørte, og jeg skjønte at dette ikke var boka for deg. Jeg har ikke sett Drumline - og jeg heier på deg og kortere omtaler, for jeg vil ha full dekning.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar