Gå til hovedinnhold

Erik Bertrand Larssen : Bli best med mental trening

Dette er bok to i mitt 2013 prosjekt, der jeg leser sakprosa og noterer ned navn og kjønn nevnt i boka. I bok 1 som var Litteraturkritikk av Erik Bjerck Hagen, kom kvinner veldig dårlig ut. Når boka var ferdig lest var stillingen slik: menn : 239, kvinner : 33. 

Men nå over til mentaltrener Erik Bertrand Larsen og hans bok:


Setningen; "Dere tåler mye mer enn dere tror", har vært og er viktig for forfatteren. Han skriver at mennesker som lykkes ofte har gjort  bevisste valg - de har utviklet gode vaner der folk flest har dålige vaner.

"Hvis du vil bli bedre, uansett i hva - må du ut av komfortsonen" - Erik Bertrand Larssen

Man må sette seg konkrete mål, og jobbe for det hver dag. Og så kan man sette livet sitt i perspektiv.

"Når han eller hun har fått det til, da kan jeg også klare det." - Side 48

Man lykkes hvis man klarer å styre tankene sine, og man bør ha som mål å alltid gjøre sitt beste.

Erik Bertrand Larssen mener at man kan tvinge seg selv til å tenke suksess, og til å tenke på gode ting man ønsker å oppnå, f.eks bedre helse, bedre jobb, og da arbeider man lettere og mer engasjert for å å nå de målene man setter seg.

Det er viktig med MÅL. 

"Sikt mot månen. Selv om du bommer havner du blant stjernene." (Les Brown)

"Målene du setter deg, henger sammen med fokuset ditt, derfor er det viktig hva du fokuserer på. - Erik Bertrand Larssen.

Drømmene våre må forankres i virkelighet, men de bør være store - men likevel gjennomførbare. Og du må analysere og konkretisere hva som skal til for at du skal kunne nå dine mål.

"Et mål blir aldri virkningsfullt før det gjør noe med følelsene dine." Erik Bertrand Larsen


Menn:

Harald Sunde
Thomas Peterson
Anthony Robbin
Bill Clinton
Wayne Gretszky
André Agassi
Olaf Tufte
Bjørn Inge Pettersen
Kjell Emblem
Jarle Aambø
Mikael Jørgensen
Stig-Andre Berge
Petter Northug
Robert Frost
Sokrates
Mark Twain
Kjell Inge Røkke
Erlend Loe
Thomas Alva Edinson
Louis Pasteur
Brødrene Wright
John F. Kennedy
Ole Einar Bjørndalen
Joe De Maggio
Muhammad Ali
Steve Jobs
Kristian Ruth
Les Brown
Laurence J. Peter
Kjell Almskog
Kjell Inge Røkke
Georg Mattory
Michael Jordan
Trond Frigaard
Åge Skinstad
Donald Trump
Ingebrigt Steen Jensen
Hans Olav Brenner
Lars Saabye Christensen
Bjørn Dæhlie
Bill Gates
Sir Alex Ferguson
Alvin Ray Straight
David Lynch
Adam Ikdal
Matthhew Syed
Shaquille O´Neal
Jon Rønningen
Jim Ruyn
Abraham Maslow
Ole E. Pedersen
John Reid
Tony Blair
Tiger Woods
Jan-Ove Waldner
Richard Douglas Fosbury
Patric O`Brien
Bill Koch
Jan Boklöv
Per Petterson
Aristoteles
Geoff Calcin
Winston Churchill
 Mozart
Magus Carlsen
Hallgeir Opedal
Malcolm Gladcell
Aders Ericsson
Lasse Kjus
Kjetil André Aamot
Mike Agassi
David Bechhama
Tyrone Curtis
Marin Johnsrud Sundby
Arne Scheie
Gunnar Søsterby


Kvinner: 

Nina Solheim
Madame Curie
Hedda Berntsen
Susan Jeffers
Judit Polgár

Menn : 76
Kvinner : 5

Jaaaaa, ikke videre oppløftende hvis man tenker elite; større, sterkest og rikest. Men fint for mange andre verdier; nestekjærlighet, omsorg, kjærlighet.

Andre og siste del kommer snart - stay tunes, som jeg tror det heter blant toppene. Jeg fikk fryktelig lyst til å lese Nokpunktet av Per Fugelli, så det kan hende det blir neste bok i mitt artige prosjekt.Kommentarer

 1. Akkurat det jeg trengte å ta med meg ut i hverdagen i dag. Takk for fin introduksjon, og flotte affirmasjone. Ha en strålende askeonsdag!

  SvarSlett
 2. Takk for lett innføring i boka. Vi får sette oss mål om å få også menn til å se på kvinner som viktige og nyttige bidragsytere! Ha en fin dag, Solgunn :-)

  SvarSlett
 3. Denne boka blir for mye svada for meg. Det er så mye som styrer oss, og så mange utenforliggende faktorer som er med for å bestemme om vi skal ha det bra. Både fysisk og mentalt. Men det er sikkert mange som får hjelp av sånt også!

  SvarSlett
 4. Jeg blir nesten svimmel av du har sittet der mysende med linjal og telt alle disse navnene
  , men noterer meg at skal man ha et kvinnelig forbilde fra forgangne tider skal man velge Madam Curie, var ikke hun med i litt.teoriboka også?

  Har du forresten lest Gilbert/Gubars Madwoman in the Attick. Tror den vil være midt i blinken for deg - også er det garantert flere kvinner -)

  SvarSlett
 5. Tine : Værsågod :-) Og en strålende ny uke ønsker deg!

  Aud: Veldig treg å svare her skjønner jeg, men tusen takk for kommentar Aud og ha en strålende ny uke.

  SvarSlett
 6. aariho: Tja, jeg er ikke enig i at det er svada, for jeg tror at tankene bestemmer mye om hvordan vi har det. Har satt mange tenke seg fryktelig syk - og jeg har sett folk tenke seg frisk, men jeg er skeptisk til heltene til forfatteren. Lite etikk her, mest testosteron og egoisme.

  Ingalill : Mysende med linjal er helt feil. Smilende avslappet på kjøkkenet, nytende en kopp forfriskende lakriste, skrivende ned herrenavn med en av mine favorittpenner, men lilla eller orange farge - der har du meg skjønner du. Leita etter madammen i litt.teoriboka - fant henne ikke, og det var jo ikke så mange kvinnenavn å lete etter heller, og jeg har ikke lest om den gale kvinnen på loftet. Bør jeg det? Virkelig? Gale kvinner på loftet, hmm. Tenke, tenke, kanskje hvis den er på norsk. NÅ må jeg gå og telle mer.

  SvarSlett
 7. Også jeg som trudde vi var GANSKE likestilt?! Ja-ja, så feil kan man altså ta.. Veldig interessant!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…