Gå til hovedinnhold

Full lesestopp og noen fine bilder av Emil

Har fått lesevegring. For første gang i mitt liv. Det er helt stopp. Det har det vært i mange uker. Det som kommer av litteraturinnlegg her på bloggen er ting som er skrevet for lenge siden. Altaposten har fremdeles tre bokanmeldelser som ikke er publisert. Heldigvis.

Lesing har for meg alltid vært noe jeg har gjort fordi jeg har hatt lyst til å lese. Nå har jeg lyst til å gjøre andre ting. Skrive selv. Høre god musikk. Gå tur med hundene. Danse. Drømme. Kanskje jeg plukker opp en bok i kveld, kanskje i morgen. Jeg er ikke bekymret. Jeg tar opp boka når jeg har lyst igjen. Ikke før.Søndagstur og søndagskos med vakre Emil.

Har fått dilla på den her - liker energien :-)Kommentarer

 1. Jeg elsker å lese, men jeg har hatt "lesevegring" et par ganger de siste årene jeg også (hadde det aldri før, merkelig nok). Det har ikke vært langvarige perioder, da, maks en uke. Men det har vært veldig godt å helhjertet kunne vie seg til andre hobbyer den tiden det har vart, som håndarbeid, film og TV-serier, aktiviteter utendørs og annet jeg har ønsket å holde på med... Leselysten har alltid kommet tilbake igjen på ett eller annet tidspunkt uansett. ;) Ønsker deg en fin påske, kos deg med skriving, musikk, hundene og alt annet som frister! :)

  SvarSlett
 2. Jepp. Høres lurt ut. Gjøre helt andre ting. Og blogge om andre ting så vi kan følge med litt.

  SvarSlett
 3. Ut å nyt vinteren og påskesola, Solgunn!
  Leselysta kommer :-)
  Kos dæ med Emil!
  Ha en super påske!
  Klæm

  SvarSlett
 4. Hver gang jeg ser slike bilder ønsker jeg meg en husky
  (med verdens lengste tunge?)
  Velkommen i lesestoppklubben. Jeg leser heller ikke, men ikke fordi jeg har vegring, tror jeg da, alt er bare så kjedelig, også sovner jeg hele tiden. For mye frisk luft?

  SvarSlett
 5. Leselyst er noe som kommer og går syntes jeg...jeg er også inne i en periode der jeg heller har lyst å lage ting enn å lese... Så da gjør jeg det.

  God påske til deg.

  SvarSlett
 6. Kjenner følelsen veldig godt.. Det skjer i blandt.. hehe
  Ut og nyt været og hunden din :)
  Som btw.. ser utrolig søt ut :) Så skjønn..

  Kos dere med masse fine gåturer :D

  SvarSlett
 7. Tone : Tusen takk - god påske til deg også :-)

  Knirk - Jepp og snart skal vi på teater :-) gleder meg :-) God påske!

  Kjersti : God påske til dæ også :-) Stor klem tilbake!

  Ingalill : Ja, ikke sant at Emil er nydelig, selv om han har litt lang tunge :-) Tenk at det skulle gå sånn her med oss - kanskje vi må skifte blogg fra littertur til dyreblogging :-) Du får sikkert alt for mye frisk luft - det er nok svaret på alt..... God påske til deg også - og har du fixa billett?

  Fru Tunheim: God påske til deg også :-)

  SvarSlett
 8. Jeg sitter og skal bestille akkurat nå, men DET ER PLASSBESTILLING, umulig å bestille uten. Fremdeles mange igjen dog. Jeg er litt fristet til å sitte utenfor å drikke mens dere er inne og ser på de som er på lissomfylla? Ville det vært uhørt og asosialt?

  SvarSlett
 9. Ingalill : Dronninga av krysskommentering - ler høyt her. Dette blir spennende og blokk skal medbringes.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …