Ungdommens kritikerpris 2013

Det var Eivind Hofstad Evjemo som vant med romanen Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet. Boka er på 500 sider og beskriver mellommenneskelige forhold i en liten kommune i dagens Norge.I juryens uttalelse heter det blant annet:
Dette er en bok du kan låse inn i et skap, hente frem om mange, mange år og lese på nytt. Den gir et bilde av samfunnet i dag. Den er et portrett av oss, hvordan vi er som folk, hvordan vi har det, at vi av og til ikke gidder bry oss. Den får oss til å stille spørsmålet: Skal vi la det være slik, eller skal vi gjøre noe med det?
Prisen er et portrettbilde av vinneren, tegnet av Lars Fiske. Vinnerboka blir kjøpt inn i 300 eksemplar og sendt ut til skolebibliotekene ved videregående skoler i landet. Vinneren Eivind Hofstad Evjemo var rørt, og takket elevene:
- Det er ikke så lenge siden jeg selv var elev på videregående og ble opptatt av litteratur. At dere har valgt en 500 siders bok om en norsk kommune synes jeg er interessant. Det er en stor anerkjennelse for meg. Tusen takk, sa Eivind Hofstad Evjemo.
Tekst uthevet er lånt fra Foreningen !Les.

Jeg har vært kritikerfadder for en klasse fra Honningsvåg i Finnmark. Alle bøkene er lest, men ikke alle er omtalt er på bloggen, og vinnerboka har jeg visst ikke skrevet noe om. Jaja, sånn kan det gå. Jeg gratulerer Eivind Hofstad Evjemo så mye!

Lenker relatert til Ungdommens Kritikerpris 2012/2013 på min blogg:

En samleomtale med blant annet Hjem til meg av Trude Marstein.
Litt om veien til Honningsvåg og hvem som er nominert, og litt om klassen.
Lesesirkel på Studenthuset City 28. februar 2013 - der Wenche-Britt Hagabakken var "med".
Mona Høvring : Venterommet i Atlanteren - Anmeldelse publisert i Altaposten 19.februar 2013
Vigdis Hjorth : Leve Posthornet - Anmeldelse publisert i Altaposten 9. januar 2013


Kommentarer

 1. Er det ikke typisk at man aldri blogger om vinneren? Og hva var det egentlig kritikergruppa di sa om Vigdis? Det har jeg lurt på lenge.
  Forresten fant jeg ut at 5.april slettes ikke var i påska, og hvis jeg ikke har tabbet meg ut der, vil jeg selvfølgelig være med i teater.
  (forbehold om at jeg er elendig på datoer og langsiktig planlegging)

  SvarSlett
 2. Veldig typisk og kritikergruppa stemmer, og så telles det, og så kommer det noen navn som kan stemmes på og så videre og så videre....

  5. april er jo heldigvis ikke i påska, og jeg sier hipp hurra for at du blir med på teater :-) Samisk stykke, men ingen av de andre; lise, Elin og Silje kan samisk, og ikke jeg heller, og man skal kunne skjønne hva som skjer likevel, og det er snakk om en hyttetur med fyll og fest og morro :-) Så fort deg og kjøp billett, det er ingen plassbilletter til denne forestillinga :-)

  SvarSlett
 3. Ingalill blir med! GEEEENIALT!

  Og den boka som vant har jeg tenkt så mange ganger at jeg har lyst til å lese, men lurer nå på om det blir en sånn bok som jeg aldri får lest, bare tenker at jeg skal lese!

  SvarSlett
 4. Knirk: Ja, genialt :-)

  Bunken med bøker som skulle vært lest blir bare større og større - i hvert fall hvis man ikke tar noen seriøse grep. Jeg gjør det, eller prøver å ta de grepene, bestiller ikke bøker fra forlagene f.eks, men det nytter lite - det strømmer på :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar