Nettstudium i samtidslitteratur for barn og unge på Norsk Barnebokinstitutt


I fjor høst fikk jeg plass på nettstudiet i samtidslitteratur for barn og unge på Norsk Barnebokinstitutt, og ble da en av de privilegerte – vi var studiets første studenter. Nå sitter jeg og jobber med det siste av alt i alt 8 arbeidskrav, og jeg koser meg glugg. Det er interessant, det er lærerikt, det er spennende og det er artig! 


Dette arbeidskravet handler om tegneserier, og mellomrom mellom rutene. Vi har fått pensumliste, vi har fått kompendium og vi har forelesninger på nett. Vi skal lese fire tegneserieromaner; Rekrutten av Robert Muchamore, The Complete Persepolis av Marjane Satrapi, Fallteknikk av Inga Sætre og The urban legend av Josef Yohannes. Det er vel ikke rart jeg koser meg? Kjenner du på lysta til å lære deg mer om barne- og ungdomslitteratur anbefaler jeg dette studiet. Det har ikke vært enkelt, det er mye ny teori og mye arbeid, og man blir fulgt opp tett, så det nytter ikke å "bare lese seg opp til eksamen" - den får man nemlig ikke ta hvis ikke alle arbeidskravene er godkjent. Ble du fristet? Kast deg rundt og lever søknad til Norsk Barnebokinstitutt!


Kommentarer

 1. Ble definitivt fristet, må bare bli ferdig med bachelor-studiet i engelsk først. ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er greit å gjøre seg ferdig men engelsken først ja - men samtidig, hvis du er flink i engelsk får du mye gratis her, for masse pensum er på engelsk, og for de av oss som ikker er helt stødig i engelsk, tar det mye lengre tid å lese den teorien.

   Slett
 2. Hurra for deg - og lykke til med innspurten!
  Barne og ungdomsgreier er ikke for meg, men selv studiesituasjonen er jeg misunnelig på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bare å hive deg rundt. Please? Vi kan studere samme neste år :-)

   Slett
 3. Jeg googler litt rundt fordi jeg fikk plass i dag og vurderer om jeg skal takke ja. Jeg jobber jo ved siden av, samt at jeg kun har vanlig pc og ikke nettbrett. derfor interessant å lese dine erfaringer. Takk.

  SvarSlett
 4. Hvorfor har jeg ikke sett dette innlegget før i dag? Jeg hev meg rundt i siste liten, søkte på fristen 5.oktober. Det er jeg veldig glad for nå, jeg både gledegruer meg veldig til januar.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar