Gå til hovedinnhold

Bokbading og div....


Torsdag 11. november skal jeg bokbade Jørgen Gunnerud, og jeg gleder meg! Har akkurat lest ferdig den siste boka hans; Skje din vilje, og jeg er fornøyd. Skal anmelde den for Altaposten også, så mer enn det sier jeg ikke!

Ellers har jeg lest Øya under havet av Isabel Allende, der er anmeldelsen snart klar, og så har jeg lest en debutant; Line Merethe Nyborg og hennes bok som heter Bare mamma som er gud. Anmeldelse her etter at den er publisert i avisa.

Kommentarer

 1. Sitter selv og forbereder et bokbad med bl.a krimforfatter Merete Junker. Lykke til med bokbadet. Er det ikke gøy!?

  SvarSlett
 2. Jeg har nå bestilt de 2 første, fant ikke lydbøker, så jeg får klare meg uten Nørve denne gangen :-)
  - ser faktisk ikke ut som noen av dem er innlest.

  SvarSlett
 3. Kirsten: Det blir mitt første bokbad - så jeg håper det blir morsomt. Det er litt skummelt, men jeg gleder meg likevel!

  Ingalill: Å hvor jeg gleder meg til å lese hva du mener om lensmann Akselsen og Gunnerud sine bøker :-) Dessuten gjør det ikke noe om du må klare deg uten Nørve, de blir så fort oppbrukt disse mennene vet du :-)

  SvarSlett
 4. Kult bilde av deg! :-) jeg vet hva ympta er ja, men sitter de ute og drikker utepils, så må de kle godt på seg og sitte i sola. For det ligger på 0, men varmegrader i sola.

  Spennende med bokbad da! Jeg er sikker på det går kjemebra :-)

  Likte du filmen "The social network" forresten?

  God helg til deg også :-)

  SvarSlett
 5. Groskro: Takk takk, jeg kom meg jo ikke på nettverskfilmen, dattera tok med seg venninna.....og nå er den slutta å gå. Men skal på trollfilmen i kveld. Ikke helt det samme, men film :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …