Gå til hovedinnhold

Bokbading og div....


Torsdag 11. november skal jeg bokbade Jørgen Gunnerud, og jeg gleder meg! Har akkurat lest ferdig den siste boka hans; Skje din vilje, og jeg er fornøyd. Skal anmelde den for Altaposten også, så mer enn det sier jeg ikke!

Ellers har jeg lest Øya under havet av Isabel Allende, der er anmeldelsen snart klar, og så har jeg lest en debutant; Line Merethe Nyborg og hennes bok som heter Bare mamma som er gud. Anmeldelse her etter at den er publisert i avisa.

Kommentarer

 1. Sitter selv og forbereder et bokbad med bl.a krimforfatter Merete Junker. Lykke til med bokbadet. Er det ikke gøy!?

  SvarSlett
 2. Jeg har nå bestilt de 2 første, fant ikke lydbøker, så jeg får klare meg uten Nørve denne gangen :-)
  - ser faktisk ikke ut som noen av dem er innlest.

  SvarSlett
 3. Kirsten: Det blir mitt første bokbad - så jeg håper det blir morsomt. Det er litt skummelt, men jeg gleder meg likevel!

  Ingalill: Å hvor jeg gleder meg til å lese hva du mener om lensmann Akselsen og Gunnerud sine bøker :-) Dessuten gjør det ikke noe om du må klare deg uten Nørve, de blir så fort oppbrukt disse mennene vet du :-)

  SvarSlett
 4. Kult bilde av deg! :-) jeg vet hva ympta er ja, men sitter de ute og drikker utepils, så må de kle godt på seg og sitte i sola. For det ligger på 0, men varmegrader i sola.

  Spennende med bokbad da! Jeg er sikker på det går kjemebra :-)

  Likte du filmen "The social network" forresten?

  God helg til deg også :-)

  SvarSlett
 5. Groskro: Takk takk, jeg kom meg jo ikke på nettverskfilmen, dattera tok med seg venninna.....og nå er den slutta å gå. Men skal på trollfilmen i kveld. Ikke helt det samme, men film :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…