Gå til hovedinnhold

17 kuldegrader og bading

Med 17 kuldegrader var det nok å være ute en time. Vi kjørte til en plass der hundene kunne springe tullinga mens vi mennesker  kunne flanere og nyte den absurd vakre naturen.....Det var lille Meyer (8 mnd, 45 kilo) som tok seg av badinga. Er han ikke bare helt nyyyyydelig?

Kommentarer

 1. Oj, oj det er kaldt hos dere. Vi klager over over 5-6 minusgrader :-) Men det er faktisk ganske kaldt i Oslo, men lell...

  Hunden er kjempefin (og stor), men at det ikke er kaldt til han også?

  SvarSlett
 2. Vet du - i sted skulle jeg kjøre opp i åsen bak her, og da hadde det snødd så mye at jeg kjørte ut i grøfta og måtte vente nesten FIRE timer på Falken. Omg, også en måte å bruke lørdagen på. Jepp, skal ta den svingen litt saktere neste gang.
  Og vi har fått en søt valp! Vi har en hund fra før, men nå har vi fått en bitteliten blandingshund. Den er så fin! Er du på facebook forresten? Der ligger det bilde.

  SvarSlett
 3. Groskro: Kanskje 5-6 kuldegrader i Oslo er verre enn 17 blåe i Alta? Det er mulig med tanke på luftfuktighet osv. I dag var 17 kuldegrader helt ok, andre ganger er 5 kuldegrader så kaldt at jeg holder på å få fnatt! Det ser ikke ut til at hundene bryr seg om kulda i det hele tatt. Pelsen frøs til is, men han bare kosa seg - herlig!

  knirk: Opplevelser som innebar å vente fire timer på Falken trodde jeg man bare kunne finne i Finnmark.....Valpen din vi jeg gjerne se - ordner det med en gang......

  SvarSlett
 4. Nydelig vintervær i Alta :-)
  og for en flott hund!
  Heldige deg som har hund. Det står øverst på min ønskeliste... men eldstemann er allergisk - så han må flytte ut før det blir hund :-)

  SvarSlett
 5. Fantastiske bilder og en nydelig vovs! Det lyset i nord ... det er magisk!

  SvarSlett
 6. Vibeke: Ja, det var nydelig vintervær, nå er det skifta til 0,5 grader +. Det er datteren min sin hund jeg har bilde av, lille barnebarnet mitt :-) Men jeg har hund selv også Lihku, og han var med på tur, men det er noe med de valpene. De har en tendens til å dukke opp i linsen hele tiden.

  Rose-Marie: Tusen takk og ja lyset er magisk! Skal fly til Oslo og Trondheim i morgen og håper på nydelig lys :-)

  SvarSlett
 7. Vakre bilder, og et nydelig lys!

  SvarSlett
 8. Anita : Tusen hjertelig. Novemberlyset med snø og måne er magisk!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …