Gå til hovedinnhold

Svindyrt!

Jeg reiste fra Værnes i går ettermiddag, og jeg hadde god tid, og tenkte jeg skulle kose meg med et glass vin på flyplassen. Dette var det jeg fikk servert, og jeg lover på tru og ære at jeg ikke nippet til glasset før jeg tok dette bildet. Glasset er ikke rødvinsglass, men et lite portvinsglass, og det var ikke halvfullt engang. 89 kroner ville damen i baren ha. Jeg ga henne 89 kroner, gikk bort til bordet, satte glasset fra meg og tok dette bildet. Fytterakkern, blir så suuuuuuur av sånn lureri. Og så begynte jeg å tenke på de stakkars turistene fra Frankrike f.eks. Tenk hvordan de må reagere på å måtte betale tjue kroner slurken for sånn passelig dårlig rødvin.

Kommentarer

 1. Det der er kjipt!! Viser at nordmenn ikke har vinkultur, og at penga rår! Håper du tok deg et glass da du kom hjem!!

  SvarSlett
 2. Noe må de jo gjøre for å begrense trønderfylla
  (eller kanskje det var fulle nordlendinger på fly de ville unngå :-))

  Noe som får meg til å tenke på det universielle vinglass spørsmålet, halvfullt eller halvtomt.
  , altså:
  Er det bedre med lite glass eller stort glass hvis mengden er den samme? Fylt til randen eller såvidt bunnen dekket?
  I wonder, wonder.

  40kr ville de ha for en kopp kaffe på LaBaguette Gardermoen - uten påfyll (og dama bak disken kunne ikke smile).

  SvarSlett
 3. Det ble et glass i godstolen ja :-)

  Når det gjelder stort eller lite glass når mengden er den samme - så foretrekker jeg faktisk små glass, men hallo, da må de jo fylles til randen - kan ikke servere halvfulle portvinsglass - uten et smil! 40 kroner for et kopp kaffe er frekt! Rett og slett!!

  SvarSlett
 4. Alle glass bør fylles til randen :-)
  - og jeg enig i at både 40kr kopper og halvfulle portvinsglass er sylfrekt.

  (Sølvforgylt måneskinnslerke til neste flytur?)

  SvarSlett
 5. Sølvforgylt måneskinnslerke som bare tar en desiliter :-), høres fint ut.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…