Ungdommens kritikerpris 2010

Nå er nominasjonene klare, og jeg har ikke lest en eneste av de bøkene som er nominert......men det skal jeg sannelig få gjort!

Her er lista:
Mikkel Bugge: «Gå under jorda», Oktober

Helga Flatland: «Bli hvis du kan, reis hvis du må», Aschehoug

Gaute Heivoll: «Før jeg brenner ned»,Tiden

Jan Roar Leikvoll: «Fiolinane», Samlaget

Thomas Lundbo: «Synkere og svevere», Cappelen Damm

Nina Lykke: «Orgien og andre fortellinger», Oktober

Tove Nilsen: «Nede i himmelen», Oktober

Karine Nyborg: «Ikke rart det kommer kråker», Aschehoug.

Kommentarer

 1. Hmm, ingen lest her eller, heller ingen jeg føler jeg MÅ lese NÅ. Det får bli med tid og stunder.

  SvarSlett
 2. Jeg fikk lyst til å lese novellesamlingen " Ikke rart det kommer kråker" av Karine Nyborg, og Nina Lykke sin "Origien og andre fortellingen". Men det må vente til jeg får tid til koselesing.......

  SvarSlett
 3. Start med Leikvoll! Glad dei har fått han med her, skandale at han ikkje er Bragenominert. Rått, men også nydeleg om ubehaget i ukulturen.

  SvarSlett
 4. Hei Berge

  Har lest litt om Leikvollboka, og den virker så tragisk, ikke selve boka da, men innholdet med den ene døde søsteren og den andre som snart skal dø, og ensomhet og trippel huff, nei - den må nok vente!

  SvarSlett
 5. Men dei fine partia gjer det mulig å halde ut.

  Frå Aina Basso sin blogg : "Eg grudde meg lenge for å lese denne boka. Eg var redd ho ville gripe inn i meg og rive meg opp. Men ho gjorde ikkje det. Under, mellom, bak alt det brutale finst det eit lys, finst noko vakkert, finst det menneskelege, draumane, håpa, kjærleiken."

  SvarSlett
 6. Ok, jeg legger det på minnet!

  SvarSlett
 7. Synes det er nominert så fine bøker – jeg holder en knapp på Mikkel Bugges "Gå under jorda". Utrolig morsom bok! Liker Ungdommens kritikerpris, fordi jeg synes de klarer å lage en fin profil og skille seg ut fra de andre litterære prisene.

  SvarSlett
 8. Kristin: I år har juryen ihvertfall nominert mange lite kjente forfattere, og det kan bli spennende. Er Gå under jorda virkelig en morsom bok?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar