Gå til hovedinnhold

Mange hatter og bokbad

I dag har jeg hatt tre hatter på meg - og det var pinadø meg plass til alle sammen. Merkelig nok.

Den første hatten tok jeg på meg klokka 11.30. Da dro Annelene, Jørgen Gunnerud og undertegnede på bedriftsbesøk til Grieg Seafood i Alta. Jeg hadde rollen som leseagent for Foreningen Les! og jeg presenerte Sameland av Magne Hovden. Annelene snakket om Bukkene Bruse på badeland og Myggsprayen. Jørgen Gunnerud snakket om den siste boka si; Skje din vilje som jeg har omtalt på denne bloggen flere ganger. Men boka er god, og kan godt snakkes om.

Men ok - første hatt altså - leseagent


 Andre hatt; bokanmelder i Altaposten og da med boka Skje din vilje. 

Tredje hatt; bokbader.  Jeg hadde lest de to første bøkene som Jørgen Gunnerud skrev med utgangspunkt i Vest-Finnmark; Raymond Isaksens utgang og Djevelen er en løgner, så da jeg fikk en forespørsel om å bokbade forfatteren om hans tredje bok sa jeg ja! Alta folkebibliotek var arbeidsgiver for dette oppdraget, og jeg gledet meg til å være bokbader for første gang. Det kom ikke så veldig mange folk, men tror at de som kom hadde det hyggelig. Jeg har lyst til å bokbade flere!

Kommentarer

 1. Hatter vet jeg alt om! Bra jobba der oppe i nord. Er det vinter forresten?

  SvarSlett
 2. Du er som et kinderegg og jeg er din bokstalker. Gunnerud står nå i hylla mi også. Nr.1 & 2.
  - men først må jeg gjøre meg ferdig med Arnaldur, Erlendur, Sigundur, Elinborg - duran duran.

  SvarSlett
 3. Jøje meg, det var mye på en dag - men det hørtes artig ut. Jeg har aldri vært på Bokbad på Rockefeller, kanskje jeg skulle ha tatt meg en tur en gang??

  Ha en god helg :-)

  SvarSlett
 4. Spennende Solgunn!

  Skulle gjerne vært på bokbadet med Jørgen Gunnerud. Har ikke lest noe annet enn "Skje din vilje" av ham, men jeg må også få lest de andre bøkene han har skrevet med handlingen lagt til Vest-Finnmark.

  Ha en flott helg :-)

  SvarSlett
 5. knirk: Ja, her er det full vinter, har vært iskaldt, minus 11 kuldegrader i dagesvis, nå er det heldigvis bare en blå. Har lyst til å høre mer om dine hatter en dag :-)

  Ingalill: Det skal bli veldig spennende å se hva du mener om Gunnerud. Den første boka hans som handler om Finnmark er kåret til den 13. beste norske krimromanen gjennom tidene....(sa han i går).

  Groskro: Jeg har vært på to bokbad, begge under litteraturfestivalen vi hadde i mars. Det er morsomt, og jeg ville gjerne ha vært på flere. Rockefeller høres fint ut!

  Vibeke: Det er bare å hive seg rundt - det kommer sikkert flere bøker også, syns det virker som om den godeste Magnus Akselsen ihvertfall er i form til en bok til.

  SvarSlett
 6. Det glemte jeg: Ønsker dere en strålende helg!

  SvarSlett
 7. Akk, det høres ut som en drømmedag!

  SvarSlett
 8. Kasiopeia: Joda egentlig en drømmedag, men også ganske slitsomt. Men man lærer masse ihvertfall!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …