Bibliotekene og fremtiden

Bloggeren Ida Jackson var tilstede under litteraturfestivalen på Lillehammer og hun mente at bibliotekarene nærmest var for analfabeter å regne når det kom til teknologi (hvis hun er sitert riktig).
Det er jo en spenstig kommentar, og jeg er jo helt uenig med henne. Jeg kjenner mange bibliotekarer, og noen er ikke så flinke og så oppdaterte på den nye teknologien, mens andre er superflinke. Man kan altså ikke skjære alle over en kam.
En av mine kollegaer hadde et innlegg under Nord-Norsk bibliotekkonferanse der han snakket om fremtidens bibliotek - og han kastet både en og to fakler inn i en allerede ganske opphetet debatt, ihvertfall sett med bibliotekarøyne. Jeg håper jeg snart kan presentere innlegget som en youtubevideo!

Kommentarer

 1. Med den kommentaren tror jeg hun kan ha fornærmet langt mer enn én bibliotekar. Hun kan ikke ha vært mye innom bokbloggernes verden. Her finner man jo mange bibliotekarer som både blogger for bibliotek og seg selv.

  Mitt bibliotek er på Facebook f.eks. det er sikkert ikke det eneste.

  SvarSlett
 2. Snål og nedlatende kommentar.

  Kanskje har hun kun sett på disse offentlige bib.bloggene, der det av og til legges ut standard anbefalinger, de er jo ikke alltid like gode, (alle husker vel lacereader-tyven)

  Synes de fleste gode biblotekarblogger er privatblogger.

  MEN: Det er det jo ikke sånn da, at man ikke vet noe teknologi fordi man ikke blogger - eller er eksperter fordi man kan trykke på noen knapper i blogger -))

  SvarSlett

Legg inn en kommentar