Erri de Luca : Montedidio


Vakker barndomsskildring fra Napoli

Hovedpersonen og jeg-fortelleren er 13 år når boka begynner, og bare noen måneder eldre når boka slutter. Så det er ikke en lang tidsperiode vi følger ham. 

Handlingen utspiller seg i et av Napolis arbeiderstrøk, og tidsmessig er vi noen år etter andre verdenskrig. Gutten bor sammen med mor og far, men moren er veldig syk, og tilbringer stadig mer tid på sykehuset, der gutten ikke får se henne. Faren derimot, er hele tiden hos moren og forklarer det med at de to voksne har et spesielt sterkt forhold, som gutten ikke skjønner. Så egentlig er gutten helt alene i verden. Men likevel ikke. For han er begynt å arbeide hos mester Errico og der finner han en ny venn i den jødiske skomakeren Rafaniello. Maria, en av nabojentene blir også veldig viktig for vår hovedperson, og Maria og vår hovedperson (er det noen som har skjønt at jeg ikke husker hva gutten heter - boka ble igjen på flyet...) utvikler seg sammen og får en skikkelig bratt læringskurve. 

Kjempegod bok!


Kommentarer

 1. Helt enig! Dette er en veldig god bok, og jeg kan anbefale deg å lese "Tre hester" av samme forfatter, hvis du ikke har lest den allerede!

  SvarSlett
 2. Tre hester kjøpte jeg samtidig med Montedidio, og klarte å glemme den igjen på et annet fly enn Monte...
  Så jeg har jo ikke lest den - men hadde jo tenkt, og fikk fornyet lyst med anbefaling fra deg :-)

  SvarSlett
 3. Jeg har denne lille boka liggende et sted, og skjønner at jeg bare MÅ få lest den snart! Takk for en smakfull liten teaser! ;-)

  SvarSlett
 4. Kjempefint med tips fra Italia, kommer ikke på ei eneste bok jeg har lest derfra.

  SvarSlett
 5. Rose-Marie og Ingalill: Dette er en typisk endagsbok, lett og god!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar