Gå til hovedinnhold

Planlegging av Københavntur

Om to uker skal jeg til København, og selv om jeg er midt i en dramaeksamen og har skoleeksamen i prosjektledelse om en uke, må jeg begynne å planlegge reisa. Ikke hva jeg skal ha på meg; nei, jeg slenger bare noe med i kofferten noen minutter før jeg skal starte, og det meste jeg eier av klær er lilla, sort og orange, så alt passer sammen. Men utfordringa er jo å ha lydbøker nok lasta inn på poden! Og så må det planlegges hvilke bøker som skal leses, og da kan det være lurt å tenke taktisk - finnes det f.eks bøker jeg har lyst til å anmelde jeg kan ta med?

Det jeg har funnet ut at jeg skal at med på en 4 dagers tur til køben (husk at det er mye venting og flying for oss som starter i Alta) er :

Lydbøker: Elefantpassernes barn av Peter Høeg og Trash av Andy Mulligan

Papirbøker : Smaragdatlaset av John Stepens og Kjerringer av Helene Uri

Mer.....kanskje Gifttreet av Barbara Kingsolver i pocketutgave.
Her er sist jeg var i København, fem år siden....
Utslitt etter en uke på Roskildefestival, 40 i feber,
sur datter som sitter på koffert, sliten mamma med
orange  hårbånd og lilla veske- ikke mye utvikling på 
fargefronten. Men jeg er mye blidere nå!


Kommentarer

 1. He-he, det virket som en hyggelig hjemtur for 4 år siden :-)

  Er spent på hva du synes om Kjerringer. Jeg har lest to bøker av Helene Uri, og jeg synes hun begynner så bra, men at de avslutter dårlig. Spesielt syntes jeg det om "De beste blant oss"

  :-)

  SvarSlett
 2. Solgunn - du er en hurratopp og en humørspreder, og du har lov til å være sliten etter en uke på festival!

  Fikk ikke kommentert innlegget ditt om Hurratoppen - men jeg er så enig, så enig - du er en hurratopp! Og det er kjempekoselig å ha blitt kjent med deg. Fikk desverre ikke vært på konferansen, og jeg skulle gjerne hørt innlegget ditt der. Kanskje det kommer som et blogginnlegg?

  Ha ihvertfall en god tur til København, og "Kjerringer" skal også jeg få med meg :-)

  SvarSlett
 3. Blide, fargerike hurratoppen! Lykke til med avslutninger i diverse studier, og goooood tur til København! :-)

  SvarSlett
 4. Uansett hvordan bøker du tar med deg - Kos deg masse og lykke til med drama-eksamen! Og god tur! ;-)

  SvarSlett
 5. Jeg ønsker deg en riktig god tur! Jeg holder forresten selv på med "Elefantpassernes barn" som lydbok akkurat nå. Veldig typisk Peter Høegh når han er akademisk i formen. ;-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …