Gå til hovedinnhold

Planlegging av Københavntur

Om to uker skal jeg til København, og selv om jeg er midt i en dramaeksamen og har skoleeksamen i prosjektledelse om en uke, må jeg begynne å planlegge reisa. Ikke hva jeg skal ha på meg; nei, jeg slenger bare noe med i kofferten noen minutter før jeg skal starte, og det meste jeg eier av klær er lilla, sort og orange, så alt passer sammen. Men utfordringa er jo å ha lydbøker nok lasta inn på poden! Og så må det planlegges hvilke bøker som skal leses, og da kan det være lurt å tenke taktisk - finnes det f.eks bøker jeg har lyst til å anmelde jeg kan ta med?

Det jeg har funnet ut at jeg skal at med på en 4 dagers tur til køben (husk at det er mye venting og flying for oss som starter i Alta) er :

Lydbøker: Elefantpassernes barn av Peter Høeg og Trash av Andy Mulligan

Papirbøker : Smaragdatlaset av John Stepens og Kjerringer av Helene Uri

Mer.....kanskje Gifttreet av Barbara Kingsolver i pocketutgave.




Her er sist jeg var i København, fem år siden....
Utslitt etter en uke på Roskildefestival, 40 i feber,
sur datter som sitter på koffert, sliten mamma med
orange  hårbånd og lilla veske- ikke mye utvikling på 
fargefronten. Men jeg er mye blidere nå!


Kommentarer

  1. He-he, det virket som en hyggelig hjemtur for 4 år siden :-)

    Er spent på hva du synes om Kjerringer. Jeg har lest to bøker av Helene Uri, og jeg synes hun begynner så bra, men at de avslutter dårlig. Spesielt syntes jeg det om "De beste blant oss"

    :-)

    SvarSlett
  2. Solgunn - du er en hurratopp og en humørspreder, og du har lov til å være sliten etter en uke på festival!

    Fikk ikke kommentert innlegget ditt om Hurratoppen - men jeg er så enig, så enig - du er en hurratopp! Og det er kjempekoselig å ha blitt kjent med deg. Fikk desverre ikke vært på konferansen, og jeg skulle gjerne hørt innlegget ditt der. Kanskje det kommer som et blogginnlegg?

    Ha ihvertfall en god tur til København, og "Kjerringer" skal også jeg få med meg :-)

    SvarSlett
  3. Blide, fargerike hurratoppen! Lykke til med avslutninger i diverse studier, og goooood tur til København! :-)

    SvarSlett
  4. Uansett hvordan bøker du tar med deg - Kos deg masse og lykke til med drama-eksamen! Og god tur! ;-)

    SvarSlett
  5. Jeg ønsker deg en riktig god tur! Jeg holder forresten selv på med "Elefantpassernes barn" som lydbok akkurat nå. Veldig typisk Peter Høegh når han er akademisk i formen. ;-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Krigens modigste menn - Komsa Forlag - 103 sider : Forfatter Solgunn Solli

Operasjon Source 22. september 1943 klarte  mannskapet på tre miniubåter å ta seg inn i Kåfjord. De var tolv menn, fire i hver miniubåt, kun seks av dem kom levende fra operasjon Source.  Men hva skjedde i dagene og timene før, og hvordan var det egentlig å være gast ombord på Tirpitz?  Med utgangspunkt i sakprosabøker, opptak fra NRK, og reportasjer i aviser har jeg skrevet en bok om krigens modigste menn. Mitt mål har vært å gjøre boka så tilgjengelig som mulig, slik at alle som har lyst til å lese om heltene fra 1943 kan gjøre det. Her finner du ikke avansert marineteknologi, eller mange detaljer om våpen og torpedoer. Men du finner spenning, fortellinger om vennskap, om savn og om mot og vilje som overgår det meste av hva som kan forventes av noe menneske.  Boka er på vei fra trykkeriet og forventes å komme til Bodø og Alta i løpet av en ukes tid. Da håper jeg at nettbutikken min er helt ferdig slik at jeg kan begynne å selge boka. Den vil koste 349 kroner og i Alta og Bodø ordner

Gro Dahle : Hvem som helst, hvor som helst : Cappelen Damm, 154 sider

  Lekent og spenstig - Publisert i Altaposten 14. desember 2009 Gro Dahle er kanskje mest kjent for barnbøkene hun har gitt ut sammen med ektemannen Svein Nyhus, men hun har skrevet nær 50 bøker, deriblant flere diktsamlinger, prosabøker og novellesamlinger. Hvem som helst, hvor som helst inneholder 19 noveller, der 6 er delvis bearbeidede utgaver av tidligere publiserte noveller. Å lese tekster som Gro Dahle har skrevet gjør meg rett og slett glad. Slik var det også denne gangen. Språket er nydelig og temaene er allmenngyldige og viktige. Utdraget under er hentet fra novellen ”Du kan kalle meg hva du vil”, som tar for seg et vanskelig mor – datter forhold. ”Jeg så henne aldri når hun ikke hadde ansiktet på seg. Jo, én gang. Da hadde hun sittet i stuen fullstendig oppløst i tanker. Da var hun så naken i ansiktet at jeg så rett inn gjennom panseret av muskler og hud og skinn. ” Dahle har en skrivestil som til tider grenser til det naive, samtidig som bildene og temaene repeteres.

Steffen tar sin del av ansvaret / Christian Valeur

Christian Valeur : Steffen tar sin del av ansvare t ; Aschehoug, 261 s./ Publisert i Altaposten Seig samtidsroman Det er mulig underbevisstheten min tenkte følgende da jeg valgte ut denne boken: Nå har jeg lest så mange gode utenlandske bøker at det er på tide med en middelmådig norsk roman. Forfatteren er en ung debutant, 23 år gamle Christian Valeur. Han tar for seg det temaet som har vært mest beskrevet i den norske skjønnlitteraturen de siste årene. Nemlig en ung umoden halvstudert mann på jakt etter meningen med livet. Valeur har sine egne kreative metoder for å gjøre stoffet til sitt eget, men når boken er ferdig lest er jeg langt fra fornøyd. Hovedpersonen er Steffen Schiøtz, han er også 23 år gammel og sliter med de fleste aspekter i voksenlivet. Han blir veldig opptatt av miljøet, og stiller de underligste spørsmålene til seg selv og andre. Hva er det mest miljøvennlige alternativet når man skal tørke hendene, papir eller lufttørker? Redder man miljøet når man spiser opp gam