Erlend Loe: Kurt kurer, Lydbok- sånn litt over 4 timerHerlig!
Dette var vårens store positive overraskelse! Jeg er nemlig bare sånn middels imponert over Erlend Loes voksenbøker,  og tenkte jeg skulle høre Kurt kurer som min første Kurtbok. Og gjett om jeg er overrasket og gjett om jeg har ledd! Høyt, lenge og i offentligheten!

Jeg går og går og går og går og prøver å få 20 000 skritt hver dag, og da hjelper det veldig på med en lydbok som er så morsom at det til tider er pinlig. 

Kurt får et kureroppdrag og han må helt opp til Grense Jakobselv i Øst-Finnmark for å overlevere en beskjed. På turen nordover får han selskap av arkitekten Bud og  "søster" Annelianne og det er så ustyrtelig morsomt. Nord i landet er det flyttet en bergenser; Hektor Hellføkk, og han vil at nord og sør skal bli to land, ja, for Hektor Hellføkk hater søringer, og nesten mest av alt trøndere (merkelig nok). Slagordet til den onde Hektor Hellføkk er: To folk - to land! Og nå er det krig, og det sprenges broer og det utkjempes store slag, og Kurt er en viktig person som  må gjøre viktige ting for søringene!


Pål er en ærklært "Æ læs ikke Erlend Loes sine bøker - fy - type", men etter at jeg har ledd meg gjennom fire timer med ren moro og glede klarte han ikke mer, han måtte høre. Og nå ligger han på sofaen med ipoden godt plantet på magen og rister av latter, og jeg har bare lyst til å ødelegge alt for han med å spørre: Kor e du hænne no? Kor langt e dæm kommet? Koffer flire du sånn? 

Anbefales - uten forbehold!Kommentarer

  1. Jeg heller er ikke noen tilhenger av Erlend Loe, men etter innlegget ditt måtte jeg bare få med meg denne.
    Og ja, jeg fikk meg en skikkelig god latter!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar