Chris Cleave : Little Bee - Lydbok, 10 timer, 15 minutt


Sterk historie


Dette er fortellingen om Little Bee, en nigeriansk jente som har opplevd grusomme overgrep, og om Sarah og Andrew, et ungt ektepar som helt tilfeldig blit tilskuere og deltakere i hendelser det ikke var meningen de skulle se.

På landsbyga i England, noen mil utenfor London ligger en interneringsleir. Der har Little Bee sitter i to år, livredd menn og livredd for å bli sendt tilbake til Nigeria. Hun har i perioder vært innlagt på psykiatrisk avdeling, for det eneste hun tenker på er metoder for å ta sitt eget liv. Little Bee er så redd mennene, og hun vil være klar - hvis mennene kommer, tar hun selvmord, de må aldri få ta henne levende.

Samtidig strever Sarah og Andrew med sine liv -  Andrews depresjon og Sarahs utropskap.

På forundelig vis veves livene deres sammen, og avgjørelser som blir tatt av den ene får store konsekvenser for de to andre.

Hva syns jeg? Jeg fikk sjokk flere ganger mens jeg hørte. Det hendte ting som jeg var helt uforberedt på, og jeg fikk høy puls og boblende hjerte rett som det var. Historien er spennende, tankevekkende og sterk. En utrolig historie som jeg vil anbefale til alle, og spesielt til alle som syns det er helt greit at Statoil skal utnytte fattige land for å utvinne olje!

Kommentarer

 1. Jeg blir like sjokkert hver gang vi er uenige!

  (selv om evig enighet ville vært mye rarere -))

  SvarSlett
 2. Ja, og nå har jeg vært og lest din anmeldelse, og jeg tror at en del av forskjellen ligger i at du har lest den og jeg har hørt den. For du trekker frem ting som jeg vanligvis legger merke til når jeg leser, men som jeg ikke tenker over når jeg hører.

  SvarSlett
 3. Blir vel samme kommentaren 2 plasser, frem og tilbake som en ping pong ball -)
  , men som jeg skrev i kommentaren på egen blogg, opplever jeg det ofte på samme måte. Får litt avstand, spesielt til språket når jeg hører lydbøker og kan godta ting jeg ellers ville ha steilet på, kommer helt an på oppleser og tolkning.

  Noen ganger utvider det horisonter og gir nye perspektiver, andre ganger går jeg glipp av vesentligheter.

  Jevnt over dog, tror jeg det er flere som liker den boka enn motsatt,
  (akkurat som Fittekvote, er fremdeles i sjokk over at den kunne vinne pris -))

  SvarSlett

Legg inn en kommentar