Gå til hovedinnhold

Katarina Mazetti : Gutten i graven ved siden av, Pax, 151 sider


Ny favoritt som oser av erotikk!!!

Oj, hvor jeg koste meg mens jeg leste Gutten i graven ved siden av. Og tusen takk til Ingalill som mente at jeg absolutt burde lese boka selv om jeg har sett filmen.

Jeg vet at jeg nylig har skrevet om boka som hadde alt, og slike uttrykk kan jo bli litt slitt, men altså, denne boka har også alt, og enda litt til. Jeg elsker denne historien og jeg elsker måten den blir fortalt på. 
Hovedpersonene er biblitekar og bonde, og selv om de kommer fra to forskjellige sfærer, så klirrer eggstokkene til bibliotekaren skikkelig når hun er i nærheten av den staute bonden. 

Men bibliotekaren har hatt sex før, med den ganske så kjedelige Ørjan:

"Livet vårt i dobbeltsengen var ørlite problematisk, og det pleide vi å tilskrive min sensuelt sett fattigslige barndom. Ørjan maste i vei med forspill som aldri varte mindre enn en halvtime og jeg var tørr som sandpapir, det var så det knaste mellom oss."

Helt ulikt opplevelsen hun og bonden har når de først braker sammen:

"Den fjerde gangen vi gled inn i hverandre hadde jeg tid til å kjenne at hun klemte om den inni seg. Hun hadde muskler der nede som en gammel seterbudeie har det i nevene. Det sa jeg til henne. Hun gned nesa mot min. - Tror du jeg kan lære meg å håndmelke også, mumlet hun."


Bonden og bibliotekaren deler fortellerstemmen mellom seg i korte kapitler. Har du ikke lest den så har du virkelig noe å glede deg til!Kommentarer

 1. Det er retten og sletten et skikkelig kakekalas av ei bok.

  (, nå minnet du meg på jeg må ta med Mazettis pingvinbok til midten)

  SvarSlett
 2. Helt enig, Solgunn! Dette er ei knallbra bok!

  SvarSlett
 3. Helt enig jeg og. Jeg storkoste meg med denne boken :-)

  SvarSlett
 4. Jeg har ikke lest den, så takk for tipset!

  SvarSlett
 5. Huhei, dette var heite greier. Vet nesten ikke om jeg tørr lese det, vil jo bare bli sittende og rødme...
  Men jeg likte ideen "boka som hadde alt". Kanskje gjøre en sak på det?

  SvarSlett
 6. Eg visste ikkje at dette var ei bok eingong, eg. Takk for tips! Filmen er jo kjempeflott! Eg har han framleis på vhs (!), og såg han om og om igjen med jamne mellomrom, heilt til vhs-spelaren kapitulerte. Dette er jammen ei god skildring av korleis andre klasseskilnadar og andre fordommar pregar oss, også i meir moderne tid.

  SvarSlett
 7. Ingalill : Minner deg gjerne på Mazetti!

  Beatelill og astridterese: Yepp - kan man gjøre annet enn å kose seg med denne?

  Anita: Værsågod ;.)

  Geir: Jeg har arbeidet med ung til ung formidling i forhold til seksualitet og grensesetting, har posert alene foran hundrevis av foreldre mens jeg har forsøkt å overbevise dem om at vi trenger å snakke om seksualtet, prevensjon og grensesetting, mens jeg viser hvordan man korrekt setter et kondom på en isoprpenis - så det kan hende jeg er blitt helt miljøskadet, men ihvertfall, boka er god. Og når det gjelder ideen om boka som har/hadde alt så hadde det vært skikkelig morsomt å utfordre bloggere på det f.eks.

  Bai: Som vanlig så kan ikke filmen sammenlignes med boka, og jeg likte filmen godt, veldig godt egentlig, men i forhold til boka er den jo bare tam.

  SvarSlett
 8. Så godt å høre at boken er så mye bedre enn filmen. Filmen syntes jeg var utrolig morsom, så hvis boken er enda bedre skal det være meg en fornøyelse å lese den :)

  Tror jeg må gi et eksemplar til mine foreldre, begge to har veldig sansen for filmen og begge liker å lese bøker.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …