Gå til hovedinnhold

Katarina Mazetti : Gutten i graven ved siden av, Pax, 151 sider


Ny favoritt som oser av erotikk!!!

Oj, hvor jeg koste meg mens jeg leste Gutten i graven ved siden av. Og tusen takk til Ingalill som mente at jeg absolutt burde lese boka selv om jeg har sett filmen.

Jeg vet at jeg nylig har skrevet om boka som hadde alt, og slike uttrykk kan jo bli litt slitt, men altså, denne boka har også alt, og enda litt til. Jeg elsker denne historien og jeg elsker måten den blir fortalt på. 
Hovedpersonene er biblitekar og bonde, og selv om de kommer fra to forskjellige sfærer, så klirrer eggstokkene til bibliotekaren skikkelig når hun er i nærheten av den staute bonden. 

Men bibliotekaren har hatt sex før, med den ganske så kjedelige Ørjan:

"Livet vårt i dobbeltsengen var ørlite problematisk, og det pleide vi å tilskrive min sensuelt sett fattigslige barndom. Ørjan maste i vei med forspill som aldri varte mindre enn en halvtime og jeg var tørr som sandpapir, det var så det knaste mellom oss."

Helt ulikt opplevelsen hun og bonden har når de først braker sammen:

"Den fjerde gangen vi gled inn i hverandre hadde jeg tid til å kjenne at hun klemte om den inni seg. Hun hadde muskler der nede som en gammel seterbudeie har det i nevene. Det sa jeg til henne. Hun gned nesa mot min. - Tror du jeg kan lære meg å håndmelke også, mumlet hun."


Bonden og bibliotekaren deler fortellerstemmen mellom seg i korte kapitler. Har du ikke lest den så har du virkelig noe å glede deg til!Kommentarer

 1. Det er retten og sletten et skikkelig kakekalas av ei bok.

  (, nå minnet du meg på jeg må ta med Mazettis pingvinbok til midten)

  SvarSlett
 2. Helt enig, Solgunn! Dette er ei knallbra bok!

  SvarSlett
 3. Helt enig jeg og. Jeg storkoste meg med denne boken :-)

  SvarSlett
 4. Jeg har ikke lest den, så takk for tipset!

  SvarSlett
 5. Huhei, dette var heite greier. Vet nesten ikke om jeg tørr lese det, vil jo bare bli sittende og rødme...
  Men jeg likte ideen "boka som hadde alt". Kanskje gjøre en sak på det?

  SvarSlett
 6. Eg visste ikkje at dette var ei bok eingong, eg. Takk for tips! Filmen er jo kjempeflott! Eg har han framleis på vhs (!), og såg han om og om igjen med jamne mellomrom, heilt til vhs-spelaren kapitulerte. Dette er jammen ei god skildring av korleis andre klasseskilnadar og andre fordommar pregar oss, også i meir moderne tid.

  SvarSlett
 7. Ingalill : Minner deg gjerne på Mazetti!

  Beatelill og astridterese: Yepp - kan man gjøre annet enn å kose seg med denne?

  Anita: Værsågod ;.)

  Geir: Jeg har arbeidet med ung til ung formidling i forhold til seksualitet og grensesetting, har posert alene foran hundrevis av foreldre mens jeg har forsøkt å overbevise dem om at vi trenger å snakke om seksualtet, prevensjon og grensesetting, mens jeg viser hvordan man korrekt setter et kondom på en isoprpenis - så det kan hende jeg er blitt helt miljøskadet, men ihvertfall, boka er god. Og når det gjelder ideen om boka som har/hadde alt så hadde det vært skikkelig morsomt å utfordre bloggere på det f.eks.

  Bai: Som vanlig så kan ikke filmen sammenlignes med boka, og jeg likte filmen godt, veldig godt egentlig, men i forhold til boka er den jo bare tam.

  SvarSlett
 8. Så godt å høre at boken er så mye bedre enn filmen. Filmen syntes jeg var utrolig morsom, så hvis boken er enda bedre skal det være meg en fornøyelse å lese den :)

  Tror jeg må gi et eksemplar til mine foreldre, begge to har veldig sansen for filmen og begge liker å lese bøker.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…