Gå til hovedinnhold

Finnmark internasjonale litteraturfestival 2012 - oppsummering del 2

Og da går vi rett på bildene:

Her er det min kollega Urban som introduserer Morten Wintervold fra Tromsø og Anna Hallberg fra Sverige. Han i midten ledet samtalen og han heter Johan Schimanski og er kultur og litteraturviter fra Universitetet i Tromsø. Wintervold og Hallberg er poeter og litteraturkritikere.


Aina Basso leser fra sin siste bok; Inn i elden. Jeg har anmeldt den, og anmeldelsen har vært i avisa, og snart vil du også kunne lese den her på bloggen!

Og her er Beate Grimsrud i samtale med tidligere nevnte Anna Hallberg og den vakre og hyggelige Alberte Clement Meldal. Da jeg tok bildet snakket de om boksing!


Opplesning fra En dåre fri. Heldige meg som fikk være med på det!


Vigdis Hjorth hadde en temperamentsfull og morsom samtale med litteraturkritiker Kristine Isaksen.

Morten Jentoft snakket om sin siste bok; Radio Moskva. Salen var full og det var god stemning! Jeg er snart ferdig med boka, og den skal anmeldes.

Are Kalvø underholdt oss på lørdagskvelden. Latteren satt løs, og flere erklærte at de ikke hadde ledd så mye på flere år. Og det er altså bakhodet til Beate Grimsrud du ser.

Alle bildene er tatt med mitt mobilkamera, mens jeg har vært i aktivitet med ett eller annet, ofte med en øl eller vann eller noe annet som skal overbringes forfatterne......

Dette var siste og avsluttende del av den omfattende oppsummeringen. Takk for oppmerksomheten og kanskje vi sees under Finnmark internasjonale litteraturfestival 2014?

Jeg kommer selvfølgelig til å skrive mye mer om festivalen :-) men ikke mer oppsummering!

Kommentarer

 1. Ble nesten starstruck bare av å lese bloggposten! Jeg håper du ikke svikter oss tabloide og sladrer hver beduggete dråpe!

  SvarSlett
 2. Hmmmm :-) nei det blir ingen sladring, og det var altså ikke så bedugget :-) Fin salongberuselse på de fleste.

  SvarSlett
 3. Takk for sist, Solgunn! :-) Fantastisk flott å få være med på gjennomføringen av festivalen. Jeg er stolt av oss :-) Kommer til å leve lenge på denne!

  SvarSlett
 4. Ja takk sjøl Anita. Festivalen var vidunderlig, og jeg er også veldig stolt av oss! Gleder meg allerede til neste festival!!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Sååååå mange lydbøker - Del 2

I den første delen av dette oppsummeringsprosjektet skrev jeg om åtte lydbøker, så for balansens skyld, blir det like mange i dette innlegget.

The Water Cure av Sophie Mackintosh, lydboka er på 7 timer og 10 minutter og handler om tre søstre som bor på en øde øy sammen med sine foreldre. Jentene er hjernevasket til å tro at resten av verden er vond. En dag forsvinner faren, og tre menn dukker opp. Er de der for å hjelpe, eller har de vonde hensikter? The Water Cure er spennende og litt overraskende - så den anbefales!

The Rules of Magic av Alice Hoffman, lydboka er på 11 timer. Alice Hoffman er en av de forfatterne jeg alltid er spent på, og jeg liker det aller meste av det hun skriver, og jeg likte denne boka også. Dette er en løs oppfølger til Magi i praksis, og det vil si at du gjerne kan lese denne, selv om du ikka har lest den første. Men uansett, det handler om tre søsken som plutselig skjønner at de har evner andre ikke har - og at de reglene de har satt for seg selv, og andre h…

Venus - Norske kvinner sett nedenfra av Frida Kahlisto og Eva Mohn

Intimkirurgi – unødvendig og ødeleggende
De siste årene har det stadig dukket opp nye kirurgiske trender som særlig kvinner kaster seg over. Kroppen du er født med er ikke god nok, og dermed skal det fylles på i lepper, i pupper og i rumper, og det skal suges vekk fra mage, hals, armer og lår. Rumpehull skal blekes, og nå tror mange unge jenter at det er noe feil med underlivet - de tror at de ser feil ut. Men det finnes ikke noe fasit på hvordan et underliv skal se ut, og hvis fasiten til disse jentene er retusjerte og opererte pornoskuespillere så er det veldig trist.
For dere som så første episode av Innafor med Emma Clarie Gabrielsen er temaet kjent, men for dere som ikke har sett episoden så ligger den ute på NRK sine nettsider. Episoden handler om intimkirurgi, og Emma har sett at mange veldig unge norske jenter ønsker å operere de indre kjønnsleppene sine. Hun bestiller time hos en intimkirurg for å få en vurdering om hun selv burde ta en slik operasjon, en tanke som da hun begyn…