Gå til hovedinnhold

Hvorfor alle disse kommentarbekreftelsene?

For noen uker siden fikk jeg en litt oppgitt kommentar fra en av mine faste lesere på at hun var lei av å skrive de evinnelige kodene som noen bruker for å beskytte bloggen mot spam. Og hun skrev det til meg som kun har lagt inn dette på innlegg eldre enn to uker (trodde jeg? Men neida, jeg hadde aktivert kommentarbegrensing på enkelte innlegg, og jeg fjernet det med en gang, for jeg vet selv hvor irritertende det er å skrive lange kommentarer og så kommer du til de her lange kodene med store og små bokstaver og mellomrom og drit og dra, og så plutselig har alt låst seg og ikke vet du om du har fått kommentert, eller hva som har skjedd, og før du vet ordet av det så gidder du ikke å kommentere på den bloggen igjen fordi det er så vanskelig!

Grunnen til at jeg nå roper ut denne frustrasjonen er at jeg har brukt noen ettermiddagstimer foran bokbloggene i dag, og jeg har kommentert og lest og oppdaget at mange blogger som før ikke hadde disse   kommentarsperrene plutselig har dem, og jeg har kommentert på sikkert 10 blogger i dag, der kommentarene ikke kommer. Ikke fordi det skal ventes på at bloggeier som godkjenne, men fordi det skjer noe i prosessen fra kodene skrives og til kommentaren er publisert/eller blir borte.....!

Irriterende er det!
Kommentarer

 1. Helt enig og se hersens bekreftelsesordene er hos deg også. Håper du fjerner dem igjen. Håper jeg klarer det ved første forsøk nå.

  SvarSlett
 2. TAKK! Har vært og fjernet det igjen - gjorde det for noen uker siden, og jeg trodde jeg var kvitt det. Håper det er borte nå :-)

  SvarSlett
 3. Du må gå onn på hjulet og få gamett grensesnitt etter at du har gått inn på innstillinger. Nå du så har gamelt system skroller du deg nedover og haker av nei!

  SvarSlett
 4. Halleluja!!
  Håper de er borte for godt nå, men hvis de kommer tilbake av seg selv, bør jeg vel gå og ta en dobbelsjekk i egen stue.

  SvarSlett
 5. Det ser ut som om innstillingene mine "glipper". Er inne og haker av nei og lagrer - neste gang jeg er inne og sjekker står det ja.

  Men jeg håper på det beste, og jeg må si at jeg er evig takknemlig for at noen har giddet å kjempe mot disse utingene for å skrive på bloggen min. Men kommer de tilbake - please si ifra til meg? Ja?

  SvarSlett
 6. Jeg har også skjønt at dette irriterer mange, og har fjernet dette på min blogg. Skrik ut om jeg skulle ta feil! ;-)

  SvarSlett
 7. Rose-Marie : Jeg har prøvd å kommentere på Gulbrandseninnlegget ditt flere ganger i dag, for jeg er så uenig med deg, men det har ikke fungert for du har også de der irriterende bekreftelseskodene. Og det første innlegget mitt var superlangt! Ande forsøk ble kortere, og tredje ganger prøvde jeg bare med en setning. Ingen av kommentarene kom igjennom.

  SvarSlett
 8. Jeg har alltid hatt helt åpent kommentarfelt. Uten "koder". Og hvem som helst kan kommentere. Også anonyme. Hilsen Eli

  SvarSlett
 9. Det var utrolig mange skrivefeil i innlegget mitt! nr 3
  Beklager, men når man sitter og skriver og snakker i tlf samtidig går det litt for kjapt.

  Men kansje det kan være til hjelp for noen!

  SvarSlett
 10. Takker for testing og kommentarer, og skriveleifer :-) bryr jeg meg ingenting om.

  Solgunn

  SvarSlett
 11. Godt råd Solgunn, jeg har nå fjernet mine :)

  SvarSlett
 12. Jeg kaster meg på halleluja-stemningen til Ingalill. Det er ikke mye jeg hater, men ordbekreftelse er en av de tingene jeg kunne tenkt meg å bruke det kraftuttrykket på.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …