Britt Karin Larsen : Som steinen skinner : Cappelen Damm, 298 sider
Min nye heltinne : Britt Karin Larsen!

Dette er Britt Karin Larsens tredje bok om skogfinnene fra området mellom Hedmark og Värmland på 1800-tallet. De to første bøkene; Det vokser et tre i Mostamägg (2009) og Himmelbjørnens skog (2010) var store leseopplevelser. Har du ikke lest disse, så vet du hva du har å gjøre!
I de første bøkene ble vi kjent med Taneli og Lina, og det er også disse som er hovedpersonene i denne boka. Begge har vært gjennom store prøvelser, og begge har vokst seg sterkere gjennom motgang. Vi følger også andre familier og enkeltskjebner,  og Larsen slipper ikke taket i noen. Den store drømmen om å reise til Amerika finnes i mange familier, og noen klarer å skrape sammen nok penger slik at det er mulig å komme til landet der alt flyer av melk og honning. 
  
Det hendte mer enn en gang at jeg tenkte på Markens grøde av Knut Hamsun. Det er slitet, gleden og stoltheten over å kunne skape noe med egne krefter som er viktig. Det samme er samholdet mellom menneskene, og naturen. 

Lenge trodde jeg denne boka kom til å være avslutningen i en trilogi. Når jeg nå har lest ferdig ser jeg at jeg tok feil. Det må komme flere bøker, og jeg håper neste kommer fort!

Kommentarer

 1. Spennende å lese! Jeg har nettopp lånt den første boka i denne serien på biblioteket og begnner vel på den til uka, tenker jeg.

  SvarSlett
 2. Det blir spennende å se hva du syns om bøkene, men jeg tipper at du kommer til å elske dem :-)

  SvarSlett
 3. *krysser fingrene*

  Har hørt mye bra om dem, ja.

  SvarSlett
 4. Fin anmeldelse:) Kommer til å låne disse på biblioteket om ikke så alt for lenge:)Kos deg videre!:)

  SvarSlett
 5. Har du ikke blogget om de to første?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar