Gå til hovedinnhold

Kattene på kveldstur

 

Jeg måtte ta et øyeblikksbilde i kveld, men hver eneste kveld går jeg tur med hunden og hver eneste kveld  følger kattene etter oss. Det er mine egne katter, og de er ofte nærmere, men det ser veldig dyresomt ut rundt meg. 

Så mye snø er det i Alta 15. mars 2012. Jeg vil egentlig bo mye lengere sør. Kanskje Italia? Eller Oslo? 

Kommentarer

 1. Herregud, jeg vil bo lenger nord. Men det sier jeg egentlig delvis fordi jeg bor i Bergen og det suger. Her er verken vinter eller vår, bare evig regntid. Jeg har knapt sett snø i år.

  SvarSlett
 2. Ja der var det mye snø! Har jo sett det på TV siden jeg synes det er så nydelige bilder fra Finnmarksløpet.
  Her på Hamar skal sykkelen frem, i dag og jeg skal ut i solskinnet og sykle! Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Herlig bilde, sikkert koselig med kattefølge på luftetur med hundene. Her i Oslo er det ikke så mye snø igjen, men desto mer sølete hunder. Det slipper jo du :)

  SvarSlett
 4. Kathleen : Det er jo så rart med oss mennesker. Det vil ikke har vil vi ha, og det vi har er vi ikke fornøyd med. Hmmm

  Kleppanrova : Det høres deilig ut - sykle i solskinnet, og jeg håper du har hatt en fin helg :-)

  Bok og hund: Koselig med kattefølge :-), og ja, det er deilig å slippe sølete dyr.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…