Gå til hovedinnhold

John Boyne : Hendelsenes hus - Lydbok, 14 timer og 12 minutt
God underholdning - men veldig forutsigbart

Jeg har studert russisk litteratur og russisk historie, så jeg er nok mer interessert i russisk historie enn de fleste. Denne boka har tatt utgangspunkt i de fire siste årene til Romanovene i Russland, ja det er faktisk slik at fortellerstemmen Georgy Jachmenev er skrevet inn i flere av de sentrale begivenhetene i Romanovenes historie.

Fortellingen veksler mellom nåtid og fortid og jeg ble ikke forundret en eneste gang. Men jeg tror kanskje at noe av det som hendte underveis kan skape spenning hos lesere som ikke kjenner historien. Men det vet jeg jo egentlig ikke. Har ikke sett noen omtaler av denne - så jeg  venter i spenning på det. Forfatteren har skrevet Gutten i den stripete pyjamasen - og det var en bok jeg likte veldig godt.

Oddvar Hellan leste godt!

Kommentarer

 1. Hmm ... Tross din litt lunkne omtale av denne boka, ble jeg faktisk nysgjerrig. Skal se etter den neste gang jeg er på biblioteket!

  SvarSlett
 2. Så fint! Gleder meg til å se hva du synes om boka. Jeg hørte den jo, så den er ikke dårlig i det hele tatt.

  SvarSlett
 3. Nettopp ferdig med denne nå. For meg ble heller ikke boka spennende, og siden jeg leste boka selv (ikke hørte den på lyd) merket jeg meg dårlig språk og dårlig flyt. Jeg ble rett og slett litt skuffet.

  SvarSlett
 4. Randi : Den forskjellen mellom lydbøker og papirutgaver er avgjørende mange ganger, og jeg var jo ikke akkurat vilt begeistret for lydboka - selv om det var en helt grei opplevelse. Men jeg tenker nok at det kan være mye å pirke på når det gjelder språket ihvertfall, men som nevnt - på lyd spiller ikke det så stor rolle.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…