Gå til hovedinnhold

Kirkenes - en russisk filial i nord?
Gateskilt og offentlige bygninger er tekstet på norsk og russisk. Jeg syns det er spennende og tok masse bilder. Og mens jeg gikk rundt i lille Kirkenes sentrum forrige helg oppdaget jeg dette post-it vinduet. Fint ikke sant?

Kommentarer

 1. Dette synes jeg er kult. Artig med slike bloggposter Solgunn :-)

  SvarSlett
 2. Enig med Gro! Morsomt! Dette visste jeg ikke.

  SvarSlett
 3. Det er mange, og store, stykker Norge jeg ikke kjenner. Kanskje er det nordover man skulle dratt på den o' store ferieturen? :-)

  SvarSlett
 4. Takk flott damer! Og den store ferieturen kan man godt legge til Finnmark, og planlegger man godt, kan man ta turen over til Russland - det er bare 5 timer i buss til Murmansk, og det er en by som er like stor som Oslo :-)

  SvarSlett
 5. Arti innlegg, Solgunn:-)
  Likte det der post-it vinduet :-)
  Øst-Finnmark er utrolig flott og spennende. Jeg er jo oppvokst med minimum 2 uker obligatorisk sommerferie i Tana. I de senere år har det blitt mye sight-seeing der. I fjor var det Varangerhalvøya... til sommeren er planen Norkyn... :-)

  SvarSlett
 6. Kjersti: Nordkyn er jo vakker, Pål og jeg var der med bobil for to år siden - Finnmark om sommeren er det ingenting som slår!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…