Levi Henriksen : Engelen i Djevelgapet – Cappelen Damm, 206 siderSpennende barnebok -Publisert i Altaposten 2. oktober 2012

Levi Henriksen er en kjent norsk forfatter og musiker som med Engelen i Djevelgaten debuterer som barnebokforfatter. Det er ti år gamle Astrid som er hovedkarakteren, og det er også hun som har fortellerstemmen i boka som begynner slik:

” Da jeg ble ti år, bestemte jeg meg for ikke å vokse mer. Det blir så liten plass oppe i hodene til mennesker når de blir store. Først hadde ikke pappa plass til mamma. Så hadde ikke mamma plass til pappa, mens jeg plutselig måtte ha plass til både mamma, pappa og de nye kjærestene deres”.

Som du skjønner, dette er en bok som handler om at mammaer og pappaer finner seg nye kjærester. Men Astrid godtar ikke det. Hun misliker farens kjæreste som hun kaller for Ponni-Pia fordi hun har så langt ansikt, og hun misliker moras kjæreste som hun kaller for Domrot, Domrot, Domrot. Domrot heter egentlig Tormod, men Astrid har lest i en bok at hvis man sier navnet til noen baklengs tre ganger så kommer de til å forsvinne.

Astrid er smart, og hun har egentlig bare ett ønske i livet, og det er at foreldrene skal bli sammen igjen. For å få dette til pønsker hun ut en ganske så utspekulert plan som etter hvert viser seg å sette både henne og foreldrene i livsfare.

Jeg syns Levi Henriksen har skrevet en underholdende og fin barnebok. Den unge Astrid blir en heltinne, og jeg kommer selvfølgelig ikke til å fortelle hvordan historien utvikler seg, men Astrid tar ansvar og viser at hun er handlekraftig. Det har kanskje noe med at besteforeldrene bor i Finnmark, og at mora er oppvokst i Rypefjord?

Språket er enkelt, setningene er ikke alt for kronglete og selv om det nesten blir i overkant spennende i perioder tror jeg at mange unge lesere vil elske denne boka.

Terningkast 5

Kommentarer