Gå til hovedinnhold

Årets litterære høydepunkt


Etter å ha intervuet forfattere på bokbad, bokprat, bokdusj og andre morsomme litterære arrangementer bruker jeg alltid å spørre forfatteren om han/hun kan signere boka til meg. Resultatet har blitt en etter hvert imponerende bunke med bøker full av koselige og morsomme og inspirerene ord, men det er ingen som har vært i nærheten av hva Reif Larsen skrev. 

Vi hadde en flott dag sammen i Alta i sommer, der vi vandret timesvis på helleristningsfeltet i Alta, og vi spiste en fantastisk middag på Alfa&Omega. Før han reiste videre skrev han dette i mitt eksemplar av T. S. Spivets utvalgte verker.Sånn kan det gå når man feirer nyttårsaften i Washington og tilbringer store deler av dagen på Smithsonian fordi man har lest T.S. Spivet! Verden er liten!!! 

Og nå skal boka filmatiseres. Den kjente franske filmregissøren Jean-Pierre Jeunet, mest kjent for filmen Den fabelaktige Amélie fra Montmartre har fått æren av å lage film av boka! Kjente skuespillere som Helena Bonham Carter og Kathy Bates har bærende roller! Jeg gleder meg til filmen!

Kommentarer

 1. Ah, jeg kan skjønne at det var en høydare! God jul til deg og dine, jeg gleder meg til mange innlegg fremover på bloggen din med mange gode tips! Jeg er ikke alltid like flink til å kommentere, men det leses!

  SvarSlett
 2. Skjønner at dette er stor stas. God jul!

  SvarSlett
 3. Hva skal en si til sånt da? Du må hvertfall lese alle bøkene han har og vil komme til å gi ut noen gang - ever!

  Hvordan får man forresten signaturer til bøker? Jeg MÅ ha en hilsen fra Lars Saabye Christensen til en Beatles-bok jeg har gitt i gave, men Lars tar ikke telefonen når jeg ringer ham.

  God jul forresten og takk for en mer enn interessant blogg.

  SvarSlett
 4. Gratulere, dette var jo hyggelig for deg.
  Ha en fin jul!
  Klem fra Ingun

  SvarSlett
 5. Såå hyggelig da! En riktig god jul til deg over there :o)

  SvarSlett
 6. Så artig da.:) Signerte bøker er artig og slike meldinger xxx.:)
  En riktig god jul til deg..:)

  SvarSlett
 7. Veeeeldig kult da! Virkelig og ordentlig! God jul til deg også og takk for fiiiiine ord.

  SvarSlett
 8. Karinleser: Ja, en skikkelig høydare. Og takk for gode ord!

  Tine : Japp og fortsatt god jul til deg også

  Geir: En ting er sikkert, jeg skal lese alt han skriver. Neste bok har deler av handlingen lagt til grenseområdet mellom Russland og Norge, og jeg tror han kommer til å bruke en del av det vi snakket om mens vi vandret timevis rundt på helleristningsfeltet. Jeg kommer spesielt til å legge merke til hvordan han beskriver mørketiden, som i følge meg ikke er svart, men blå, noe som kom som en stor overraskelse på forfatteren.

  Jeg har kun fått signatur i bøker etter arrangement der jeg selv har hatt ansvar og bokbadet forfatteren, så det er den eneste måten jeg kjenner til. Men at Lars ikke tar telefonen da. Du får nok møte opp på neste litterære arrangement han deltar på og spørre pent!

  God jul og takk selv!

  Kleppanrova: God jul til deg også og klem tilbake!

  KindleJoy: God jul til deg også!

  Anita: Veldig artig! God jul til deg også

  Knirk : Jepp, veldig kult! Vær så god og fortsatt god jul til deg også!

  SvarSlett
 9. Hei, hei og tusen, tusen takk for Hareboka. Du kan tenke jeg ble himmelfallen.
  Akkurat i siste postsjekk før vi dro til flyplassen så den rakk til og med juletreet.
  , og jeg lover dyrt og hellig og lese den i 2013!
  Fortsatt god jul!

  SvarSlett
 10. Ingalill : Ja, vær så god og slit den med helsa! God jul til deg også :-)

  SvarSlett
 11. Ja, det var ganske herlig :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…