Gå til hovedinnhold

Oppsamling - første del

Jeg har som vanlig lest! Men jeg nesten ikke skrevet noe de siste ukene, og derfor blir det bare noen enkle observasjoner om disse bøkene. Alle som føler seg lurt eller skuffet over å ikke finne fyldige anmeldelser eller grundige diskusjoner eller referat over bøker oppfordres til å ta et nytt søk på google!

Michel Houellebecq: Lanzarote - Cappelen Damm, 74 sider - 2010

Mitt første møte med denne franske forfatteren har nok ikke satt noen varige spor. Det handler om en livstrett mann som reiser til Lanzarote på ferie. Der treffer han to tyske lesber (ikke helt konsekvent lesbiske skal det vise seg) og en sliten belgisk politimann. Det blir sex og tilnærming til diverse sekter. Greit nok - men ikke noe mer.

Andre bloggere som har skrevet om boka er:

Janicke i bloggen; jeg leser
Trude Marstein : Hjem til meg, Gyldendal, 384 sider, 2012
(Nominert til Ungdommens kritikerpris 2012/2013)

Mitt første møte men denne forfatteren også, og denne boka likte jeg godt, men jeg syns den ble for lang. Det handler om Ove, en lege vi følger fra han er ung turnuslege og til han er pensjonist. Ove elsker spenningen med å ha en forhold på siden av sitt faste forhold, og han elsker kvinner og han elsker å fortelle kvinnene at han elsker dem. Litt karikert blir det, og det er veldig tydelige kvinneportretter. Den sterke Wenche som han gifter seg med, men som klarer seg utmerket uten den travle Ove, blir en stor kontrast til den rekken av mer eller mindre sjuskete kvinner han tyr til. Og så sa jeg at den ble for lang - og det gjentar jeg! Her kunne det godt ha vært 150 sider mindre!

Andre bloggere som har skrevet om boka er:

Janicke i bloggen : jeg leser
Merete Røsvik Granlund : meldingar til massene
Bokverket
                                                      Anita i Artemisas verden


Lene Kaaberbøl : Villheks, Viridians blod, 163 sider, 2012

Bok to i Villheksserien der vi følger den unge villheksa Clara. I bok to er villheksen Shanaia fanget av den onde Kimæra, og det er bare Clara som kan befri henne.

Tja, denne var jeg ikke fullt så begeistra for som jeg var for bok 1, Ildprøven. Bok tre er på tur i trykk nå, og bekrefter at Lene Kaaberbøl er en meget produktiv forfatter.

Hylleboka har skrevet om Viridians blod.

Per Petterson : Jeg nekter, Oktober forlag - 2012
(nominert til ungdommens kritikerpris 2012/2013)

Per Petterson har fått helt eksepsjonelt mange gode tilbakemeldinger og anmeldelser for denne siste boka. Dette er en av de bøkene jeg diskuterer med min kritikerklasse, så jeg kan heller skrive om boka når vinneren er kåret og alle diskusjonene er ferdige.

Kommentarer

 1. Jeg trodde en stund at jeg skulle være den første til å lese (skrive) Marsteins, men plutselig er alle andre ferdige både med lesing og blogging og jeg har ikke engang begynt.

  I 2013 må jeg virkelig ta meg sammen! Kan du forresten ikke skynde deg å lese Anne Enrighths Forgotten Waltz - den handler også om utroskap og såvidt jeg husker syntes jeg den var fantastisk da jeg skrev om den ifjor - men hvis du sammenlikner og sier den er 300% bedre enn Marsteins - kan jeg gjemme Trude til 2014.
  (det sier jeg fordi jeg fremdeles sliter meg å komme over kåte heidi fra Marsteins forrige bok.)

  Det skrev jeg forresten bare for å tukle med googlestatistikken din - du aner ikke hvor mange besøkende jeg får på jakt etter kåte heidi.

  SvarSlett
 2. - correction
  Jeg skrev slettes ikke om Enright ifjor, LESTE DEN IFJOR, skulle det står. Desperasjonen brer om seg nå som jeg også har begynt å lyve på meg bloggposter.

  En gang til: Enright er GOD.

  SvarSlett
 3. Hmm, ja kåte Heidi har jeg ikke lest om, men hjelper det på googlestatestikken hører jeg gjerne mer om henne!
  Ja, du har rett, du har slettes ikke skrevet om den! Og dermed risikerer man å gå glipp av godbiter, det går jo rett og slett ikke, så jeg er enig med deg : SJÆRP DÆ!

  Skal med en gang sjekke ut om Enright finnes på et bibliotek nær meg :-)

  SvarSlett
 4. Kjedelig at du ikke likte Lanzarote, for den har jeg også liggende på vent, etter et salg en gang. Mest fordi jeg leste en bra omtale i avisa og liker å lese fra Kanariøyene-- Men det kan jo hende jeg finner noe bra med den.;)

  SvarSlett
 5. Anita: Joda, jeg likte Lanzarote, men ikke SÅ godt :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…