Gå til hovedinnhold

Helga Flatland : Bli hvis du kan. Reis hvis du må - Lydbok, 5 timer og 42 minutt


Sterk roman fra debutant

Nå er jeg imponert! Jeg burde ikke bli overrasket, jeg har jo hørt så mye bra om denne romanen, men likevel - den overveldet meg.

Det handler om mennesker, oppvokst i ei lita bygd, der de fleste livnærer seg av fjøs, skog og gårdsdrift, og vi får bli kjent med noen utvalgte.

Tre gutter unge menn; Tarjei, Trygve og Kristian verver seg til de norske styrkene i Afganistan og ingen av dem kommer hjem igjen. Fortellerstemmene skifter mellom foreldre, guttene selv, søsken og venner og dette fortellergrepet er smart og lar oss se situasjoner og muligheter fra flere perspektiv. Jeg er så veldig, veldig, veldig fornøyd med at jeg har oppfølgeren; Alle vil hjem. Ingen vil tilbake, liggende klar, ferdig til å høres! Den skal jeg straksens sette på mens jeg koser meg med litt husarbeid!

Det er fire forskjellige fortellerstemmer i denne romanen, og det har lydbokforlaget valgt å løse med fire som leser, det fungerte også veldig godt.

Alt i alt - fint og flott og veldig imponerende fra en debutant som forresten var på Finnmark internasjonale litteraturfestival i Kirkenes i mars.

Kommentarer

 1. Å, så glad jeg ble over å se at du lovpriser denne boka! Det er nesten noe Tillersk over bøkene hennes (hun har jo skrevet en til - en oppfølger), og jeg tenker at her må det da komme en tre'er?!

  SvarSlett
 2. Hei Rose-Marie! Du, Tillersk er for meg ikke noe hedersbetegnelse altså! Jeg har kommet ut av skapet med tillerfobi, og jeg må bare innrømme at jeg ikke skjønner hvorfor han er så populær. Jeg prøvde meg på innsirkling (mange ganger), men det er noe med alle gjentakelsene, meg, deg, du,hun, meg,deg,så sier hun, så sier jeg, og så sa hun og så sa jeg og sa ikke hun det, og jeg, sa ikke jeg det? - aaaaaahhhhh!
  Så etter min mening er Helga Flatland MYE bedre enn Tiller!

  SvarSlett
 3. Jeg er stor tilhenger av Tiller, så det er sagt. Men over til Helga Flatland. Disse to bøkene var bare helt utrolig bra. Jeg ser gjerne at hun kommer med en treer! Og andre bøker om andre tema! En flott forfatter.

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Den vil jeg høre! Spennende å høre en bok som noen har sagt at er kjempegod!

  SvarSlett
 6. aariho : Ja, det er mange som liker Tiller der ute i det store litterære verden, så du hører nok til flertallet! Jeg har hørt bok to nå, og er helt enig med deg - håper det kommer en tredje bok!

  Tine: Håper du ikke blir skuffet!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Sååååå mange lydbøker - Del 2

I den første delen av dette oppsummeringsprosjektet skrev jeg om åtte lydbøker, så for balansens skyld, blir det like mange i dette innlegget.

The Water Cure av Sophie Mackintosh, lydboka er på 7 timer og 10 minutter og handler om tre søstre som bor på en øde øy sammen med sine foreldre. Jentene er hjernevasket til å tro at resten av verden er vond. En dag forsvinner faren, og tre menn dukker opp. Er de der for å hjelpe, eller har de vonde hensikter? The Water Cure er spennende og litt overraskende - så den anbefales!

The Rules of Magic av Alice Hoffman, lydboka er på 11 timer. Alice Hoffman er en av de forfatterne jeg alltid er spent på, og jeg liker det aller meste av det hun skriver, og jeg likte denne boka også. Dette er en løs oppfølger til Magi i praksis, og det vil si at du gjerne kan lese denne, selv om du ikka har lest den første. Men uansett, det handler om tre søsken som plutselig skjønner at de har evner andre ikke har - og at de reglene de har satt for seg selv, og andre h…

Venus - Norske kvinner sett nedenfra av Frida Kahlisto og Eva Mohn

Intimkirurgi – unødvendig og ødeleggende
De siste årene har det stadig dukket opp nye kirurgiske trender som særlig kvinner kaster seg over. Kroppen du er født med er ikke god nok, og dermed skal det fylles på i lepper, i pupper og i rumper, og det skal suges vekk fra mage, hals, armer og lår. Rumpehull skal blekes, og nå tror mange unge jenter at det er noe feil med underlivet - de tror at de ser feil ut. Men det finnes ikke noe fasit på hvordan et underliv skal se ut, og hvis fasiten til disse jentene er retusjerte og opererte pornoskuespillere så er det veldig trist.
For dere som så første episode av Innafor med Emma Clarie Gabrielsen er temaet kjent, men for dere som ikke har sett episoden så ligger den ute på NRK sine nettsider. Episoden handler om intimkirurgi, og Emma har sett at mange veldig unge norske jenter ønsker å operere de indre kjønnsleppene sine. Hun bestiller time hos en intimkirurg for å få en vurdering om hun selv burde ta en slik operasjon, en tanke som da hun begyn…