Gå til hovedinnhold

Pussig sammentreff


Nå hører jeg en lydbok; Sunset Park av Paul Auster. Jeg liker boka, og koser meg med den, men når jeg spiser (alene), liker jeg å lese i aviser, men i natt bestemte jeg meg for å ta en av de mange uleste Flammesinglene jeg har liggende i en stor gul bøtte i en krok i stua. Og du må tro meg når jeg sier at jeg bare helt på slump tok ut en bok, jeg så ikke tittel eller forfatter før jeg satt med singelen foran pastaskåla.

Tittelen på singelen var; Jeg har aldri vært i Brooklyn, eller kanskje. Boka er skrevet av Ola Innset. Så startet jeg å lese, og satte nesten maten i halsen, for på side tre kommer denne setningen:

"Det er høst i Brooklyn, og bladene har fått sterke gule og røde farger som står fint til de viktorianske murhusene i Park Slope."

Da skvatt jeg gitt, for den siste setningen jeg hørte før jeg skrudde på pause på lydboka var:

"....at de ikke var alt for fjerne naboer i Park Slope."

Og så leste jeg litt lenger ned, og der er Paul Aster nevnt, og nå har jeg ikke lest mer, for jeg måtte bare skrive det ned, men det kan jo hende at Ola Innset har lest Sunset Park av Paul Auster og blitt inspirert. Ikke vet jeg, men et morsomt sammentreff var det likevel. Nå skal jeg lese og høre videre!


Kommentarer

 1. Åh, det er ein slik ting eg og kunne ha hengt meg opp i!

  SvarSlett
 2. Tror jeg hadde "oyet" litt over den der ja :)

  SvarSlett
 3. Det er fordi det er så mørkt
  i spøkelsesalta!
  Du prøver vel ikke å fortelle meg (med hunder og fantastisk natur) at snøen har forsvunnet i nord?
  Det vil i såfall være lang mer påfallende enn en norsk forfatter som har forlest seg på Auster.
  Jeg satte forresten nevnte Austerbok tilbake i bib.hylla fordi jeg hadde en ide om at jeg ville lese på engelsk. Som egentlig er latterlig siden jeg knapt nok leser for tiden.
  Ikke ei eneste Austerbok har jeg lest selv om den NY trioen står i hylla. Jeg har alltid hatt lyst men fikk fordommer mot mannen etter jeg ikke likte konas manneløse sommer - som vil si at jeg må lese og like ei Hustvedtbok før jeg i det hele tatt overveier Auster.

  SvarSlett
 4. Et morsomt sammentreff :-) Det er gøy når sånne ting skjer! God helg!

  SvarSlett
 5. Bjørg og Tine og astridterese : Ja - ikke sant, det er all grunn til å oye over sånt!

  Ingalill : hehe, det er jo mørkt i Alta, sola kommer tilbake om en ukes tid, og bildet er fra i høst. Det er ikke så lite snø i fjellene før sent i juli!

  SvarSlett
 6. Det er ikke tilfeldig! Ola.

  SvarSlett
 7. Takk Ola :-) så vet jeg det!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…