Gå til hovedinnhold

Fredrik Drum - en rødvinspusher!
Gert Nygårdshaug : Dødens Codex - Lydbok, 7 timer og 16 minutt

Jeg vet ikke hvor lurt det var av meg å velge denne lydboka nå i min hvite januar. Hvit i betydning ikke rødvin over mine lepper. Ja, det var planen - men, er det lov å legge skylda på en bok? Jeg gjør det! Rett og slett, det er helten, Fredric Drum sin skyld at jeg ikke klarte å holde januar helt hvit.

Dødens Codex er bok 3 i serien om Fredric Drum, den vinelskende Fredric Drum, den rødvinselskende Fredric Drum, den rødvinsnytende Fredric Drum, den Fredric Drum som løser det meste av livets mysterier over en god flaske rødt - ahhh!

Fredrik eier den eneste restauranten i Norge med 2 stjerner i Michelinguiden og han er på tur til Sør-Italia for å plukke ut noen deilige viner til restauranten og for å hjelpe noen forskere fra universitetet i  Roma med å tyde en gammel gresk tekst. I bok 1 om Fredric ble han veldig betatt av ei fransk dame, og hun har vært til behandling for traumer i akkurat denne lille italienske byen- hun venter på ham med glede!

Men, det er flere en den vakre som venter den mystiske, og kjekke og veldig smarte Fredric. Han blir nemlig utsatt for et drapsforsøk allerede før han kommer frem, og når han endelig kommer frem skjønner han at det er noe gruelig på gang. Og dermed er en ny episode startet!

Av de tre bøkene jeg har lest i denne serien er det denne jeg likte best. Det er ren underholdning, og Helge Winter-Larsen leser godt, så det tar sikkert ikke alt for lang tid før jeg er i gang med nummer 4.

Kommentarer

 1. Jeg er stadig på utkikk etter gode grunner til å drikke rødvin, så jeg kjøper absolutt denne! Det var boka som fikk meg til å drikke :-)

  SvarSlett
 2. Jada. Dette er forståelig.;) Liker Fredric Drum jeg også, og drikker gjerne et glass med ham. Dødens Codex likte jeg godt. Og de andre, har vel kommet til nr 7, men har en pause på ubestemt tid..

  SvarSlett
 3. Hei Karin og Anita :-)

  Som rødvinsdrikkende kvinner og bokelskere så skjønner jeg at dere forstår meg!

  SvarSlett
 4. Haha! Fredric Drum og litt raudt i glaset er slett ikkje dumt.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…