Gå til hovedinnhold

Midnattsol

Mobilbilde - tatt på Komsatoppen, utsikt mot Altafjorden

I kveld gikk jeg opp til Komsatoppen og skrev meg inn i trimboka der. Det var bare 4 grader men sola skinte, og nå klokka 01.30 skinner den like sterkt!
Fikk levert inn anmeldelse på Morgen i Jenin nå i kveld, og er begynt å lese T. S. Spivets utvalgte verker av Reif Larsen, det er neste bok som skal anmeldes i Altaposten. Venter på Siri Lill Mannes sin krimbok, men trur at transportarbeiderstreken (som nå er ferdig), gjør at boka kommer veeeeldig sent til Alta, for det er noen uker siden jeg bestilte den, og postkassa er tom. Men jeg har jo ikke akkurat mangel på lesestoff, så det er et luksusproblem.
Dessuten gleder jeg meg vilt og uhemmet til sommeren kommer for alvor!!

Kommentarer

 1. Ja til sommer på alvor! ;-)

  SvarSlett
 2. Midnattsol er deilig i Nord-Norge...er jo så heldig å ha fått oppleve den i mer enn 20 år...og nordlys på vinteren også...

  SvarSlett
 3. Så fint bilde. Jeg har aldri opplevd midnattsola, jeg. Det må gjøres noe med kjenner jeg.

  Sara Benincasa som var på Fortellerfestivalen fra New York ble både veldig fascinert og ganske så gal av lyset i Norge. Hun fikk aldri sove. Hun var oppe om natta og tok bilder av lyset i Norge som hun twitret rundt jorda. Det var litt kult.

  SvarSlett
 4. Stemningsfullt bilde :) Skal du poste "Morgen i Jenin" anmeldelsen her inne også? Synes det virker som en spennende bok.

  SvarSlett
 5. Midnattsol er fantastisk flott, og tenk hvor spesilt for f.eks Sara Benicasa? Hun hadde sikkert twitret enda :-).

  Anmeldelsen av Morgen i Jenin legger jeg ut her på bloggen den dagen den står i avisa.

  SvarSlett
 6. Så fint et bilde, og midnattsol... jeg har heller aldri opplevd det, men det MÅ jeg en gang :-)

  SvarSlett
 7. Siden det er så mange som aldri har sett midnattsola så kan vi jo ha bloggtreff i Alta. Jeg har gjestrerom, bloggvenner kan bo der gratis. Nøkkel til ytterdøren blir utlevert, men rødvin må konserveres med vertinnen en kveld. Noe å tenke på til neste sommer :-)

  SvarSlett
 8. For en idé, med bloggtreff i Alta!! Og hvor vi kan se midnattsola! Jeg melder meg på :-D

  SvarSlett
 9. Påmeldig notert Groskro :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…