Gå til hovedinnhold

Midnattsol

Mobilbilde - tatt på Komsatoppen, utsikt mot Altafjorden

I kveld gikk jeg opp til Komsatoppen og skrev meg inn i trimboka der. Det var bare 4 grader men sola skinte, og nå klokka 01.30 skinner den like sterkt!
Fikk levert inn anmeldelse på Morgen i Jenin nå i kveld, og er begynt å lese T. S. Spivets utvalgte verker av Reif Larsen, det er neste bok som skal anmeldes i Altaposten. Venter på Siri Lill Mannes sin krimbok, men trur at transportarbeiderstreken (som nå er ferdig), gjør at boka kommer veeeeldig sent til Alta, for det er noen uker siden jeg bestilte den, og postkassa er tom. Men jeg har jo ikke akkurat mangel på lesestoff, så det er et luksusproblem.
Dessuten gleder jeg meg vilt og uhemmet til sommeren kommer for alvor!!

Kommentarer

 1. Ja til sommer på alvor! ;-)

  SvarSlett
 2. Midnattsol er deilig i Nord-Norge...er jo så heldig å ha fått oppleve den i mer enn 20 år...og nordlys på vinteren også...

  SvarSlett
 3. Så fint bilde. Jeg har aldri opplevd midnattsola, jeg. Det må gjøres noe med kjenner jeg.

  Sara Benincasa som var på Fortellerfestivalen fra New York ble både veldig fascinert og ganske så gal av lyset i Norge. Hun fikk aldri sove. Hun var oppe om natta og tok bilder av lyset i Norge som hun twitret rundt jorda. Det var litt kult.

  SvarSlett
 4. Stemningsfullt bilde :) Skal du poste "Morgen i Jenin" anmeldelsen her inne også? Synes det virker som en spennende bok.

  SvarSlett
 5. Midnattsol er fantastisk flott, og tenk hvor spesilt for f.eks Sara Benicasa? Hun hadde sikkert twitret enda :-).

  Anmeldelsen av Morgen i Jenin legger jeg ut her på bloggen den dagen den står i avisa.

  SvarSlett
 6. Så fint et bilde, og midnattsol... jeg har heller aldri opplevd det, men det MÅ jeg en gang :-)

  SvarSlett
 7. Siden det er så mange som aldri har sett midnattsola så kan vi jo ha bloggtreff i Alta. Jeg har gjestrerom, bloggvenner kan bo der gratis. Nøkkel til ytterdøren blir utlevert, men rødvin må konserveres med vertinnen en kveld. Noe å tenke på til neste sommer :-)

  SvarSlett
 8. For en idé, med bloggtreff i Alta!! Og hvor vi kan se midnattsola! Jeg melder meg på :-D

  SvarSlett
 9. Påmeldig notert Groskro :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …