Vendela Vida : La nordlyset slette ditt navn - Gyldendal Forlag, 245 sider


Overraskende bra

Vendela Vida er født i 1971. La nordlyset slette ditt navn er hennes tredje bok, men den første som er oversatt til norsk.

Denna boka handler om Clarissa som er 28 år. Clarissa er forlovet med barndomsvennen Pankaj. De bor i New York og har det helt ok. En dag får de beskjed om at faren til Clarissa er død og de reiser for å forberede begravelse. Clarissas eneste andre slektning er den seks år yngre broren. Han er funkskjonshemmet og bor på institusjon. Etter begravelsen går Clarissa inn på rommet til moren. Moren forsvant da Clarissa var tenåring. Ingen vet hva som skjedde med henne. Ihvertfall; Clarissa finner en stor konvolutt med sitt egen navn på. Da hun åpner den ser hun fødselsattesten sin og hun får sjokk. Han hun trodde var faren er ikke hennes biologiske far. Den mannen som står oppført som far er en mann som har et samisk navn. Dette er bakteppet for romanen som handler om Clarissas reise til Nordkalotten.

Jeg likte boka veldig godt. Vendela Vida skriver så tett opp mot virkeligheten at jeg blir overrasket når det er innlysende "feil" i teksten. Slik som oljeplattformene på yttersiden av Tromsø.

Det er tydelig at forfatteren har vært på Nordkalotten og gjort grundige undersøkelser, for mange detaljer stemmer. Her er det gode beskriveler av landskap og miljø fra Kautokeino, Karasjok, Masi og Alta. Jeg likte spesielt det som handlet om ishotellet i Sorrisniva, en plass jeg ha laget flere bloggposter fra, rett og slett fordi det er så utrolig fint der.

Boka skal filmatiseres, og opptakene skal gjøres i USA, Finland, Sverige og Norge. Jeg gleder meg!
Janke har også lest boka, her er anmeldelsen. 
Her ligger lenker til anmeldelser fra ulike aviser.

Kommentarer

 1. har vurdert denne boka er verdt å kjøpe lenge, så takk for fin anmeldelse som fikk overbevist meg :)

  SvarSlett
 2. Flott anmeldelse :-)

  Har flere ganger hvert på tur til å låne boka, men så satt den på plass igjen. Har vært redd at den skulle bli litt flosklete...Men etter din anmeldelse er den jo verdt å lese.

  Flott fornyelse av bloggutseende :)

  SvarSlett
 3. Høres ut som ei bok jeg veldig gjerne vil lese, spesielt siden det handler om Nord-Norge, men også fordi den virker å handle om det å finne sine røtter.

  I tillegg ville jeg skryte av det nye bloggdesignet ditt. Det ble kjempebra!

  SvarSlett
 4. Les les damer :-), og takk for kommentarene på bloggforandringene. Det er jo så enkelt å forandre bloggen nå, så jeg kommer sikkert til å bytte ofte!

  SvarSlett
 5. Denne boken har jeg ikke hørt om, men jeg skal legge den på minne. Ut fra din anmeldelse så virker den veldig bra! :-)

  SvarSlett
 6. Jeg hadde ikke hørt om dama før jeg i helgen så filmen "Away we go" (anbefales!), som er skrevet av Vida og Eggers. Den var så bra skrevet at jeg øyeblikkelig ble nysgjerrig på Vida, så dette innlegget var perfekt timet for meg. :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar