Gå til hovedinnhold

Mo Hayder : Ritualer - Lydbok, 12 timer, 53 minutter


Blæh

En elendig kriminalroman - gidder ikke bruke mye tid på å forklare hvorfor, tar det i stikkordsform:

- Ekle og dumme hovedpersoner (to politi; kvinne og mann)
- Teksten er full av floskler og dumme utsagn: "Høyt over oss flyr det støvete gamle fugleflokker" - herreguuuuuud!!!
- Fullt av logiske brister, og kan det virkelig stemme at politiet nesten bare handler på bakgrunn av magefølelsen?
- Når siste spor er ferdig mangler det noen tråder - ikke så veldig nøye egentlig, for boka var så dårlig at jeg ikke bryr meg stort om det, men likevel....
-Oppleseren gjorde alt han kunne for å få den kvinnelige hovedpersonen til å virke dum, usikker og hun hørtes ut som om hun var sånn ca. fem år - enormt irriterende. 

Men likevel har vi (Pål og jeg) altså hørt den ferdig. Det er Ola G. Furuseth som leser, og de mannlige stemmene klarer han helt fint, men kvinnene - nei fytterakkern!

Kommentarer

 1. (hehe), men Solgunn da, dette går jo ikke an,,,

  - men jeg leste den altså på engelsk (hørte Kuren med mr.Furuseth) og det er sikker bare du og mr.solgunn som ikke forstod og ikke fikk med dere alt.

  Basta!

  Jeg har oppfølgeren klar i hylla :-)

  SvarSlett
 2. Jeg er sikker på at Jack og Flea blir kjærester - og hvis du tar for deg oppfølgeren regner jeg med at du avlsører det :-)

  SvarSlett
 3. Jeg hadde trodd de skulle bli kjærester i denne boka jeg da, men regner med først må nesten drepes og voldtaes av en gal og forkvaklet avviker - det måtte nemligen den forrige dama hans.

  Kan hende avslører jeg ingenting og da må du lese den selv - for det gjør du jo :-)

  SvarSlett
 4. Njet, njet, njet - trur æ da :-)

  SvarSlett
 5. Eg las 92 sider av Tokyo, så eg trur deg.

  SvarSlett
 6. Leit at du oppfattet det slik. Det var overhodet ikke min intensjon å få Flea til å høres ut som en dum femåring. Jeg prøvde nok bare å antyde at hun slet fryktelig i forhold til tapet av foreldrene.
  Med ønske om en god boksommer
  Ola

  SvarSlett
 7. Tusen takk Ola, og nå fikk jeg dårlig samvittighet og en frykelig lyst til å springe ut, kjøpe en lydbok der du er oppleser, elske alt både med boka og opplesninga og så blogge om det :-) !

  God sommer til deg også!

  SvarSlett
 8. Det skal du overhodet ikke ha. Sånn er det. Bra med engasjement.
  Den fineste boka jeg har lest inn heter Hvermann av Philip Roth. Du trenger ikke lytte til den, men selve boka kan jo kjøpes. Den handler om døden,men kanskje sett ut fra et manneperspektiv. Allikevel tror jeg den angår oss alle.
  En av mine største lydbokopplevelser er Ut å stjæle hester med Jan Grønli som innleser.
  God sommer til deg også - med eller uten bøker.
  Ola

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…