Gå til hovedinnhold

Mo Hayder : Ritualer - Lydbok, 12 timer, 53 minutter


Blæh

En elendig kriminalroman - gidder ikke bruke mye tid på å forklare hvorfor, tar det i stikkordsform:

- Ekle og dumme hovedpersoner (to politi; kvinne og mann)
- Teksten er full av floskler og dumme utsagn: "Høyt over oss flyr det støvete gamle fugleflokker" - herreguuuuuud!!!
- Fullt av logiske brister, og kan det virkelig stemme at politiet nesten bare handler på bakgrunn av magefølelsen?
- Når siste spor er ferdig mangler det noen tråder - ikke så veldig nøye egentlig, for boka var så dårlig at jeg ikke bryr meg stort om det, men likevel....
-Oppleseren gjorde alt han kunne for å få den kvinnelige hovedpersonen til å virke dum, usikker og hun hørtes ut som om hun var sånn ca. fem år - enormt irriterende. 

Men likevel har vi (Pål og jeg) altså hørt den ferdig. Det er Ola G. Furuseth som leser, og de mannlige stemmene klarer han helt fint, men kvinnene - nei fytterakkern!

Kommentarer

 1. (hehe), men Solgunn da, dette går jo ikke an,,,

  - men jeg leste den altså på engelsk (hørte Kuren med mr.Furuseth) og det er sikker bare du og mr.solgunn som ikke forstod og ikke fikk med dere alt.

  Basta!

  Jeg har oppfølgeren klar i hylla :-)

  SvarSlett
 2. Jeg er sikker på at Jack og Flea blir kjærester - og hvis du tar for deg oppfølgeren regner jeg med at du avlsører det :-)

  SvarSlett
 3. Jeg hadde trodd de skulle bli kjærester i denne boka jeg da, men regner med først må nesten drepes og voldtaes av en gal og forkvaklet avviker - det måtte nemligen den forrige dama hans.

  Kan hende avslører jeg ingenting og da må du lese den selv - for det gjør du jo :-)

  SvarSlett
 4. Njet, njet, njet - trur æ da :-)

  SvarSlett
 5. Eg las 92 sider av Tokyo, så eg trur deg.

  SvarSlett
 6. Leit at du oppfattet det slik. Det var overhodet ikke min intensjon å få Flea til å høres ut som en dum femåring. Jeg prøvde nok bare å antyde at hun slet fryktelig i forhold til tapet av foreldrene.
  Med ønske om en god boksommer
  Ola

  SvarSlett
 7. Tusen takk Ola, og nå fikk jeg dårlig samvittighet og en frykelig lyst til å springe ut, kjøpe en lydbok der du er oppleser, elske alt både med boka og opplesninga og så blogge om det :-) !

  God sommer til deg også!

  SvarSlett
 8. Det skal du overhodet ikke ha. Sånn er det. Bra med engasjement.
  Den fineste boka jeg har lest inn heter Hvermann av Philip Roth. Du trenger ikke lytte til den, men selve boka kan jo kjøpes. Den handler om døden,men kanskje sett ut fra et manneperspektiv. Allikevel tror jeg den angår oss alle.
  En av mine største lydbokopplevelser er Ut å stjæle hester med Jan Grønli som innleser.
  God sommer til deg også - med eller uten bøker.
  Ola

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …