Fredrik Skagen : Viktor! Viktor! - Cappelen Damm, 293 siderKrim som har tålt tidens tann!

Min bror ble helt hekta på Fredrik Skagen, og snill som han er har han gitt meg alle bøkene! Og når broren min anbefaler bøker, ja da lytter jeg, for det var han som i sin tid anbefalte meg Carl Hiaasen. Etter det rådet tilbrakte jeg mange timer i sumpen i Florida sammen med den enøyde raringen som jeg ikke husker hva heter. Men nok om det, tilbake til Viktor! Viktor av Fredrik Skagen.

Vår helt eller det er kanskje riktigere å kalle han hovedperson, Morten Martens er akkurat kommet tilbake til hjembyen Trondheim. Han har vært i London en uke. Der har han kjøpt seg løsskjegg, runde briller og skaffet seg en fødselsattest, noe som vil hjelpe han til å skaffe seg et britisk statsborgersskap. Men hvorfor trenger han nå det? Svaret er at Morten vil forsvinne som Morten. Han er bitter etter en opprivende skilsmisse, og han ønsker at ekskona virkelig skal få lide. I tillegg er han lei av å aldri ha penger nok, så han gjennomfører flere økonomiske svindleraffærer, slik at han skal ha mye penger når han gjenoppstår som britisk statsborger.

Morten har tenkt ut det meste, men det er noen som kommer til å stikke kjepper i hjulene på ham, og det ganske så utilsiktet. Vi er nemlig tidlig i 1980 årene, 1982 er året det meste av handlingen i boka skjer, for å være mer nøyaktig. Og i 1982 var vi enda veldig redd for russerne, og ute på Frøya var det akkurat satt opp noen rare master. Noen trodde at disse mastene var hjelpemidler for amerikanerne slik at de kunne overraske Russland i et bakholdsangrep. Ihvertfall så blir det et fryktelig sammensurium av ulike hendelser, og jeg røper ikke mer, men har alvorlige planer om å lese de andre 8 bøkene om Morten Martens.Kommentarer

 1. Denne forfatteren har jeg aldri hørt om, ei heller bøkene. Men ut i fra dette innlegget tror jeg at jeg skal få fatt i første bok og prøve ;)

  SvarSlett
 2. Jeg har hørt om Fredrik Skagen, men aldri lest noe av ham. Fint å komme hjem fra festival og lese alle de fine innleggene dine. Med kaffekopp og ro.

  SvarSlett
 3. Du leser så mange spennende bøker for tida!

  Leste Fredrik Skagen i min ungdom, husker spesielt "Å drepe en sangfugl" - som kan anbefales. Det var med den boka jeg oppdaget han som forfatter. Syntes tittelen var så spesiell.

  SvarSlett
 4. Den Skagen boka jeg husker best fra min ungdom er Voldtatt. Den var ekstremt ekkel, spesielt fordi den foregikk i kjente gater.
  - synes all krim blir ulidelig, nesten uleselig skumle når de foregår på hjemmebane.

  Lurer på hvordan jeg hadde reagert idag?

  SvarSlett
 5. Dette var mitt første møte med Fredrik Skagen - morsomt at så mange av dere har hørt om han, eller lest noe av ham. Og Stine, regner med at du forteller om det hvis du leser noe Skagen?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvis jeg hadde hatt tid - bøker for voksne jeg har lest i høst

10 knallgode ungdomsbøker fra de siste 10 årene

Sissel Horndal : Sølvmånen : CalliidLagadus