Gå til hovedinnhold

2 nye bøker lest

Nå er jeg ferdig med Mot Nordavinden av Daniel Glattauer og T. S. Spivets utvalgte verker av Reif Larsen. Begge bøkene skal anmeldes for Altaposten, anmeldelsene kommer her på bloggen når de er publisert.

I kveld skal vi dra til Skillefjorden og ha bål i fjæra. Dette er en tradisjon som familien min og etterhvert venner og venners venner også blir med på. I fjor var vi mange; og med bestemor på plass i campingstolen er alt som det skal være. Nå er hun snart 90 år, og hun har vondt både her og der, men til tross for surt og kaldt vær vil hun delta. Skillefjorden er hennes hjemplass, men det er ingen som har bodd der siden bestemor og bestefar flyttet inn til Alta for 32 år siden. Bildene under er tatt i fjor på Sankthansaften.
Kommentarer

 1. Å, som jeg savner fjord og fjell når jeg ser slike bilder. Det blir liksom ikke det samme med flatlandet og Glomma, samme hvor mye jeg trives her. God midtsommerfeiring!

  SvarSlett
 2. Veldig pent hos deg ser jeg! Dere hadde tydeligvis bra vær for ett år siden da :-)

  Får satse på at du får pakken i morgen. Det er jo ikke så langt til Alta at det trenger å ta så lang tid...

  SvarSlett
 3. Nå fikk jeg lyst til å bade :) Håper du har hatt en fin sthansfeiring.

  SvarSlett
 4. Så veldig fint ut det der. Vet jo hvor fint det kan være der. Fikk plutselig hjemlengsel og Skillefjordlyst når jeg leste teksten og så de fine bildene! Vi hadde en fin tur i fjæra ved Trondheimsfjorden, kan jo selvfølgelig ikke måle seg med Skillefjorden sammen med slekt og venner.
  Martin

  SvarSlett
 5. Så bra at pakken kom i dag! Og ikke så er det bra at du liker de og at de passer! :-)

  SvarSlett
 6. Hei :-)

  Håper du hadde en fin St.hansfeiring i Skillefjorden :-)

  Vi kjører ofte forbi på vei til Nyvoll, og jeg har mange ganger lurt på hvem som har bodd i huset som ligger så fint til med utsikt utover fjorden. Og så er det din bestemors hus - morsomt :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…