Hva har Nore, Ragde og Guillou til felles?

Sikkert masse er svaret på overskiften, men grunnen til at de er nevnt sammen akkurat her er at jeg har hørt lydbøker av disse tre, og har tenkt å skrive litt om alle i en, håper jeg, ikke så rotete bloggpost!
Jan Guillou : Dandy - Lydbok, 12 timer og 15 minutt

Tidlig i høst hørte jeg Brobyggerne, den første boka i den planlagte trilogien om tre brødre fra Osterøy. Brobyggerne handlet for det meste om to brødre, og i Dandy får vi vite hva som skjedde med den tredje broren som dro fra Dresden sammen med kjæresten Lord Albert Manningham. De reiser til slottet Manningham der Albert har arvet lordtittelen etter sin far.

Vi blir kjent med den frigjorte Bloomsburykretsen og kunstmiljøet i London rundt i begynnelsen av 1900-tallet.

Jeg lot meg villig undeholde, men likte Brobyggerne bedre. Jeg gleder meg til bok 3!

Christoffer Staib leser som vanlig veldig godt!Aslak Nore : En norsk spion - Lydbok, 11 timer og 20 minutt

Mitt første møte med Aslak Nore. Jeg er imponert! Dette var superspennende. Hovepersonen er Peter Wessel. Han jobber undercover for norsk etterretning i Afganistan. Peter har en kjærest hjemme i Norge, og så har han et godt øye til sin kvinnelige kollega. Han uttaler også at han liker kvinner med slør veldig godt, og at det er mer sexy med kvinner som dekker seg til enn kvinner som viser alt.

Aslak Nore har jobbet i flere av landene han skriver om i denne thrilleren og historien virker troverdig. Spenningen stiger jevnt og trutt og jeg har allerede anbefalt denne boka til mange lånere på bibliotket.

Axel Aubert leser bra!

Anne B. Ragde : En kald dag i helvete - Lydbok, 6 timer og 36 minutt

Denne boka avbrøt jeg i 2011. Det ble for rått og brutalt og jeg fikk helt stygga. Men, så sa den godeste Ingalill at denne måtte jeg høre, og hun konkluderte med at jeg hadde gitt meg for tidlig. Og det hadde du helt rett i Ingalill! For jeg likte boka.

Den handler om en kvinne som bor sammen med en ganske brutal mann. De bor langt mot nord, og mannen har mange polarhunder. Han kjører hundeløp, og han bryr seg kun om hundene. Men det var ikke helt riktig sagt, for han bryr seg ikke om hundene heller. Han steller dårlig med dem, skyter dem hvis de ikke er helt slik han forventer, og han lapper dem selv sammen etter slåsskamper, dyrlegeregniger er unødvendig. Kvinnen er ganske konstant kåt, og hun har så lyst på denne mannen hele tiden, hun klarer nesten ikke å prate, så heidundrende klar er hun - hele tiden. Mannen tar for seg når det passer, men han må ikke vite at hun har lyst, for da mister han lysta. .....hvis han ikke pusser pistoler - da kan han blir ganske så lysten han også.

Ja - jeg likte boka. Jeg har allerede vært og henta meg to nye ragdebøker på lyd - og gleder meg. Frøydis Armand leser så bra at det er helt RÅTT, kremt, kremt, og har du lest eller hørt boka så skjønner du dobbel/trippelbetydningen.

Kommentarer

 1. Jeg likte Brobyggere veldig godt, og har sett frem til å lese Dandy. Forsto ikke helt at det var nr. 2 som var kommet i butikken da jeg så Dandy, men nå skjønner jeg hvorfor den har fått den tittelen. Skal roe forventningene en smule, siden du mener nr. 1 var best :)

  SvarSlett
 2. Heisan, ser at du skriver "Christoffer Staib leser som vanlig veldig godt!". Betyr dette at han er en ofte benyttet innleser? Han leste nemlig boka "En Kule" av Tom Kristensen som jeg hørte ferdig idag, og jeg likte utrolig godt Staib på øret! Jeg har kun lyttet til 3 - TRE - lydbøker i hele mitt liv, og ble imponert over kvaliteten på alle tre innleserne, men Staib var i mine ører den beste av dem.

  SvarSlett
 3. Tine : Ja, nummer 1 var best, men Dandy var fin på sin måte, men en helt annen type bok og fortelling.

  KindleJoy: Det er så artig at du er blitt så glad i lydbøker! Og innleseren har jo nesten like mye å si som fortellingen, det finnes noen virkelig elendige! Staib er blant de bedre - har aldri skuffet!

  SvarSlett
 4. Gleder meg virkelig til å lese Nore.:) Har den i papir jeg da. Ragde sin bok leste jeg for mange år siden..husker det med polarhundene i hvertfall..

  SvarSlett
 5. Anita : Det med polarhundene er lettere å glemme enn sexen :-), det er nå min mening, men jeg vet jo ikke, om ti år kan det hende at det eneste jeg husker er polarhundene! Nore kan du glede deg til - han skriver god og spennende!

  SvarSlett
 6. Good, good.
  , og nå kan Ragde sende oss et julekort. FOR, jeg hadde aldri lest den hvis det ikke var for den første omtalen din - med link til artikkelen. Og du hadde ikke lest den på nytt (nå) hvis ikke jeg hadde vært masekjerring.

  Frøydis leser som en gudinne. Tviler på at jeg ville likt den like godt uten henne.

  Alle elsker Nore - så jeg må vel prøve en gang jeg også)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar