Gå til hovedinnhold

Alta bibliotek markerte bokdagen 2012!

Alta bibliotek markerte bokdagen 2012!Vi var på studenthuset City og snakket om disse bøkene:
Annelene snakket om barnebøker + en krim:
Dragejakten av Bjørn Ousland - moderne eventyr

Kubbe lager spetakkel av Åshild Kanstad Johnsen - myldrebok

Purriot og den usynlige mannen av Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu - krim for de minste

Jeg vet hvem du er av Yrsa Sigurdardottir - neglebiterkrimStine presenterte tegneserier:
Kebbelife av Mette K. Hellesnes

Fagprat av Flu Hartberg

Zofies verden av Grethe og NorunnMonika tok for seg ungdomsbøker som handler om hekser!

Inn i elden av Aina Basso

Fandens Friller June Sommer Strask

Sirkelen av Mats Strandberg og Sara B. ElfgrenOle David snakket om en fagbok som heter:


Våpen, pest & stål og som er skrevet av Jared Diamond.Sonja Kristin hadde funnet frem:
Jean Kwok : Midt imellom

Jeanette Walls : KrystallslottenJeg snakket om bøker som fortjener terningkast 6:

Blomstenes hemmelige språk av Vanessa Diffenbaugh

Haren med øyne av rav av Edmund de Waal

Gutten i graven ved siden av – Katarina Mazetti


Og så presenterte jeg to krimbøker som Hanne, bibliotekets egen krimdronning anbefaler:
Absolutt kontroll av David Baldacci:


Boken er en mellomting av krim/spenning. Jeg likte boka så godt at jeg har lest den 3 ganger. Den handler om høyteknologisk svindel og det er vel et aktuelt tema i disse datatider, men det er jo ikke sikkert at alle vil like boken, men jeg gir den terningkast 6.


Det er ikke en ny bok, men allikevel anbefaler jeg alle å lese den om de liker spenningsbøker.
En annen forfatter jeg vil anbefale er Carin Gerhardsen som er fra Sverige. Hun har skrevet flere bøker, men jeg vil trekke fram


Pepperkakehuset og Tampen brenner. Spenning fra start til slutt. Terningkast 5.


Kommentarer

 1. Helt enig i at Katarina M. fortjener terningkast 6! Har du lest flere gode bøker av henne?

  SvarSlett
 2. Takk for tips på bøker:)Feiret selv med å kose meg med boken "En skytsengels dagbok" av Carolyn Jess-Cooke:)Ha en fin uke:)

  SvarSlett
 3. Karin : Har lest flere bøker ja, men det var før bloggetiden og ingen som var så god som den om bonden og bibliotekaren!

  Gråbekka: Værsågod og en god uke ønskes deg også :-)

  SvarSlett
 4. Her var det mange gode bøker; Inn i elden og Sirkelen er blant mine favoritter sammen med Krystallslottet og Blomstenes hemmelige språk :-)

  SvarSlett
 5. Inn i elden likte jeg også godt - men Sirkelen ble jeg ikke helt fortrolig med. Krystallslottet har jeg ikke lest, men det skal jeg og så elsker jeg selvfølgelig Blomstenes hemmelige språk!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…