Gå til hovedinnhold

Alta bibliotek markerte bokdagen 2012!

Alta bibliotek markerte bokdagen 2012!Vi var på studenthuset City og snakket om disse bøkene:
Annelene snakket om barnebøker + en krim:
Dragejakten av Bjørn Ousland - moderne eventyr

Kubbe lager spetakkel av Åshild Kanstad Johnsen - myldrebok

Purriot og den usynlige mannen av Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu - krim for de minste

Jeg vet hvem du er av Yrsa Sigurdardottir - neglebiterkrimStine presenterte tegneserier:
Kebbelife av Mette K. Hellesnes

Fagprat av Flu Hartberg

Zofies verden av Grethe og NorunnMonika tok for seg ungdomsbøker som handler om hekser!

Inn i elden av Aina Basso

Fandens Friller June Sommer Strask

Sirkelen av Mats Strandberg og Sara B. ElfgrenOle David snakket om en fagbok som heter:


Våpen, pest & stål og som er skrevet av Jared Diamond.Sonja Kristin hadde funnet frem:
Jean Kwok : Midt imellom

Jeanette Walls : KrystallslottenJeg snakket om bøker som fortjener terningkast 6:

Blomstenes hemmelige språk av Vanessa Diffenbaugh

Haren med øyne av rav av Edmund de Waal

Gutten i graven ved siden av – Katarina Mazetti


Og så presenterte jeg to krimbøker som Hanne, bibliotekets egen krimdronning anbefaler:
Absolutt kontroll av David Baldacci:


Boken er en mellomting av krim/spenning. Jeg likte boka så godt at jeg har lest den 3 ganger. Den handler om høyteknologisk svindel og det er vel et aktuelt tema i disse datatider, men det er jo ikke sikkert at alle vil like boken, men jeg gir den terningkast 6.


Det er ikke en ny bok, men allikevel anbefaler jeg alle å lese den om de liker spenningsbøker.
En annen forfatter jeg vil anbefale er Carin Gerhardsen som er fra Sverige. Hun har skrevet flere bøker, men jeg vil trekke fram


Pepperkakehuset og Tampen brenner. Spenning fra start til slutt. Terningkast 5.


Kommentarer

 1. Helt enig i at Katarina M. fortjener terningkast 6! Har du lest flere gode bøker av henne?

  SvarSlett
 2. Takk for tips på bøker:)Feiret selv med å kose meg med boken "En skytsengels dagbok" av Carolyn Jess-Cooke:)Ha en fin uke:)

  SvarSlett
 3. Karin : Har lest flere bøker ja, men det var før bloggetiden og ingen som var så god som den om bonden og bibliotekaren!

  Gråbekka: Værsågod og en god uke ønskes deg også :-)

  SvarSlett
 4. Her var det mange gode bøker; Inn i elden og Sirkelen er blant mine favoritter sammen med Krystallslottet og Blomstenes hemmelige språk :-)

  SvarSlett
 5. Inn i elden likte jeg også godt - men Sirkelen ble jeg ikke helt fortrolig med. Krystallslottet har jeg ikke lest, men det skal jeg og så elsker jeg selvfølgelig Blomstenes hemmelige språk!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …

Helga Hjorth : Fri vilje : Kagge : 306 sider

Publisert i Altaposten 14. august 2017

Befriende, modig og forløsende!
Helga Hjorth, Vigdis Hjorths yngste søster har skrevet en roman der hun formidler sin opplevelse av å være en del av et litterært univers – uten mulighet for å svare på det hun opplever som usannhet og falske minner.
Høsten 2016 ga Vigdis Hjorth ut Arv og miljø. Utgivelsen skapte mye støy, og var tema for mange debatter både i og utenfor de litterære miljøene. Bølgene var så kraftige at etterdønningene fremdeles kjennes ett år etter, og med Helga Hjorths roman har debatten blusset opp igjen. Mange mente at Arv og miljø var en selvbiografisk roman, noe Vigdis Hjorth hardnakket dementerte. Hun sa i flere intervju at hvis hun ville skrive en roman om eget liv ville hun kalle hovedpersonen Vigdis, og ikke Bergljot, slik hun hadde gjort i Arv og miljø.
Helga Hjorth har benyttet det samme magiske grepet – det som gjør at man kan skrive selvbiografisk, og likevel kalle det en roman – hun har byttet ut navnene på alle invol…