John Steinbeck : Alle tiders torsdag - Lydbok : 8 timer og 52 minutter
Rett og slett fantastisk!
Pål og jeg hørte denne sammen og vi storkoste oss! Nå skal vi høre alle Steinbeckbøkene som er utgitt på lydbøker - og vi skal høre dem sammen.

Jeg har klippet ut omtalen som sto på lydbokforlaget og limt den inn her, for jeg er 100 % enig i det som er skrevet, og da trenger jeg ikke å skrive så mye selv:


Steinbeck er en forfatter som ble elsket av sitt publikum. Der er ikke uten grunn at han fikk Nobelprisen i litteratur i 1962. I Akademiets begrunnelse står det at prisen er tildelt Steinbeck "for hans.på èn gang realistiske og fantasifulle fortellerkunst preget av medfølelse og sosialt skarpsyn."
Handlingen foregår i Cannery Row, i den lille byen Monterey, California. Vi blir kjent med de som bor i gaten, følger dem i deres dagligliv og møter et samfunn der alle kjenner alle. Det er en humoristisk skildring av ulike mennesketyper, fra Fauna, den lokale horemammaen, til stedets boms, Hazel. Doc er vendt tilbake fra krigen, men han har det ikke bra. I sin visdom finner menneskene i den lille byen ut at Doc simpelthen trenger en kvinne. I det psykologiske øyeblikk dukker den unge Suzy opp, og byens anstrengelser for å føre de to sammen skaper de kosteligste og fornøyeligste situasjoner.


Men jo - jeg kan jo avslutte med at Erik Hivju leser vidunderlig!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sissel Horndal : Sølvmånen : CalliidLagadus

Irene Larsen : Der det gror skierri : Orkana : 167 sider

Hvis jeg hadde hatt tid - bøker for voksne jeg har lest i høst