Gå til hovedinnhold

En lørdagsvakt på biblioteket

En lørdagsvakt på biblioteket kan by på så mye. Skrankevakta er fra 11 til 15 og jeg opplevde blant annet dette sist jeg hadde lørdagsvakt:

- Kø da jeg åpnet døra
- En låner som hadde klippet ut denne anmeldelsen og ville låne boka. (Den var det selvfølgelig venteliste på).
- En ung jente som ville låne en bok om sorg. Hun fortalte at mammaen hennes hadde fått kreft.
- En gutt på 7-8 år som fortalte om snøscooterkrossen han hadde vært og sett på kvelden før. Og så hadde han drukket redbull!
- En skikkelig ubehagelig mann midt i førtiårene ropte og klagde over at vi ikke hadde avisa han ønsket at vi skulle ha.
- En tidligere kollega kom innom og ønsket at jeg skulle finne frem gode bøker til henne.
- En liten jente på tre-fire år hadde mistet mora si. Hun gikk og ropte på mora, og så gikk jeg og pratet med henne, og så lette vi etter mora på biblioteket. Nei - ingen mamma der. Vi gikk inn på City Kafé som ligger i samme bygg - nei, ingen mamma der heller. Da spurte jeg jenta om hun ville være sammen med meg på jobb til mamma dukket opp, og det ville hun. Vi ventet ca 15 minutter før den savnede dukket opp. Helt rolig og uanfektet kom hun inn på biblioteket og så etter jenta. Merksnodig.
-En del turister som ville låne datamaskinene. Da blir det organisering og sjekking av tid. Max 30 minutter på hver bruker, og noen syns at dette er helt hinsides lattelig, så det kan bli litt diskusjoner. Men jeg er streng og rettferdig!

Vi hadde ca 400 stykker innom biblioteket denne lørdagen. Jeg elsker jobben min!

Og dette blinkskuddet tok jeg i påsken i fjor, i Terracina.....noe å tenke tilbake på og drømme om her jeg sitter i 10 kuldegrader og snøfokk......

Kommentarer

 1. Da vil jeg ønske deg en fin arbeidsdag, og når du drar hjem vil jeg anbefale deg å ta med boken "Historien om Edgar Sawtelle" hvis du ikke har lest den ennå. En fantastisk bok, holder på med den nå, passer for personer som er glad i hunder :))

  SvarSlett
 2. Spennende å jobbe på bibliotek skjønner jeg:) Morsomt å lese:) Ha en fin dag videre:)

  SvarSlett
 3. Det hørtes ut som en fin lørdagsvakt :-) Jeg burde ta opp ideen din og notere hva som skjer når jeg har lørdagsvakt - men når jeg ser på besøkstallet du nevner er du absolutt på et større bibliotek enn meg :-)

  SvarSlett
 4. Så fin beskrivelse av en lørdagsvakt. Det er klart det er stas å jobbe på bibliotek og særlig når du får betroelser som gutten som hadde drukket Red-Bull!Neste lørdag skal jeg ha vakt, lurer på hva som skjer da? Takk for denne kjekke rapporten:-)

  SvarSlett
 5. (bare sånn i rødmende parantes, for å si jeg flere ganger har kranglet på de 30 minuttene )

  Du har nok havnet på rett hylle -)

  SvarSlett
 6. Bok og hund: Takk for tipset. Har sett på boka flere ganger, men ikke tatt den med hjem ennå. Men nå står den på prioriteringslista!

  Gråekka: Takk takk :-)

  astridterese: Jo, det var en fin og travel lørdagsvakt. Og Alta bibliotek er godt besøkt :-)

  Bente Bing: Takk og værsågod :-)

  Ingalill: Tenk hvor vi skulle ha diskutert hvis du hadde bodd i Alta? Jeg er seriøst veldig streng med 30 minuttene.....

  SvarSlett
 7. Fint bilde og fine ord!
  ...når jeg tenker meg om... fin søster, rett og slett!

  SvarSlett
 8. Takk for fine ord du anonyme søster :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…