Gå til hovedinnhold

En lørdagsvakt på biblioteket

En lørdagsvakt på biblioteket kan by på så mye. Skrankevakta er fra 11 til 15 og jeg opplevde blant annet dette sist jeg hadde lørdagsvakt:

- Kø da jeg åpnet døra
- En låner som hadde klippet ut denne anmeldelsen og ville låne boka. (Den var det selvfølgelig venteliste på).
- En ung jente som ville låne en bok om sorg. Hun fortalte at mammaen hennes hadde fått kreft.
- En gutt på 7-8 år som fortalte om snøscooterkrossen han hadde vært og sett på kvelden før. Og så hadde han drukket redbull!
- En skikkelig ubehagelig mann midt i førtiårene ropte og klagde over at vi ikke hadde avisa han ønsket at vi skulle ha.
- En tidligere kollega kom innom og ønsket at jeg skulle finne frem gode bøker til henne.
- En liten jente på tre-fire år hadde mistet mora si. Hun gikk og ropte på mora, og så gikk jeg og pratet med henne, og så lette vi etter mora på biblioteket. Nei - ingen mamma der. Vi gikk inn på City Kafé som ligger i samme bygg - nei, ingen mamma der heller. Da spurte jeg jenta om hun ville være sammen med meg på jobb til mamma dukket opp, og det ville hun. Vi ventet ca 15 minutter før den savnede dukket opp. Helt rolig og uanfektet kom hun inn på biblioteket og så etter jenta. Merksnodig.
-En del turister som ville låne datamaskinene. Da blir det organisering og sjekking av tid. Max 30 minutter på hver bruker, og noen syns at dette er helt hinsides lattelig, så det kan bli litt diskusjoner. Men jeg er streng og rettferdig!

Vi hadde ca 400 stykker innom biblioteket denne lørdagen. Jeg elsker jobben min!

Og dette blinkskuddet tok jeg i påsken i fjor, i Terracina.....noe å tenke tilbake på og drømme om her jeg sitter i 10 kuldegrader og snøfokk......

Kommentarer

 1. Da vil jeg ønske deg en fin arbeidsdag, og når du drar hjem vil jeg anbefale deg å ta med boken "Historien om Edgar Sawtelle" hvis du ikke har lest den ennå. En fantastisk bok, holder på med den nå, passer for personer som er glad i hunder :))

  SvarSlett
 2. Spennende å jobbe på bibliotek skjønner jeg:) Morsomt å lese:) Ha en fin dag videre:)

  SvarSlett
 3. Det hørtes ut som en fin lørdagsvakt :-) Jeg burde ta opp ideen din og notere hva som skjer når jeg har lørdagsvakt - men når jeg ser på besøkstallet du nevner er du absolutt på et større bibliotek enn meg :-)

  SvarSlett
 4. Så fin beskrivelse av en lørdagsvakt. Det er klart det er stas å jobbe på bibliotek og særlig når du får betroelser som gutten som hadde drukket Red-Bull!Neste lørdag skal jeg ha vakt, lurer på hva som skjer da? Takk for denne kjekke rapporten:-)

  SvarSlett
 5. (bare sånn i rødmende parantes, for å si jeg flere ganger har kranglet på de 30 minuttene )

  Du har nok havnet på rett hylle -)

  SvarSlett
 6. Bok og hund: Takk for tipset. Har sett på boka flere ganger, men ikke tatt den med hjem ennå. Men nå står den på prioriteringslista!

  Gråekka: Takk takk :-)

  astridterese: Jo, det var en fin og travel lørdagsvakt. Og Alta bibliotek er godt besøkt :-)

  Bente Bing: Takk og værsågod :-)

  Ingalill: Tenk hvor vi skulle ha diskutert hvis du hadde bodd i Alta? Jeg er seriøst veldig streng med 30 minuttene.....

  SvarSlett
 7. Fint bilde og fine ord!
  ...når jeg tenker meg om... fin søster, rett og slett!

  SvarSlett
 8. Takk for fine ord du anonyme søster :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …