En lørdagsvakt på biblioteket

En lørdagsvakt på biblioteket kan by på så mye. Skrankevakta er fra 11 til 15 og jeg opplevde blant annet dette sist jeg hadde lørdagsvakt:

- Kø da jeg åpnet døra
- En låner som hadde klippet ut denne anmeldelsen og ville låne boka. (Den var det selvfølgelig venteliste på).
- En ung jente som ville låne en bok om sorg. Hun fortalte at mammaen hennes hadde fått kreft.
- En gutt på 7-8 år som fortalte om snøscooterkrossen han hadde vært og sett på kvelden før. Og så hadde han drukket redbull!
- En skikkelig ubehagelig mann midt i førtiårene ropte og klagde over at vi ikke hadde avisa han ønsket at vi skulle ha.
- En tidligere kollega kom innom og ønsket at jeg skulle finne frem gode bøker til henne.
- En liten jente på tre-fire år hadde mistet mora si. Hun gikk og ropte på mora, og så gikk jeg og pratet med henne, og så lette vi etter mora på biblioteket. Nei - ingen mamma der. Vi gikk inn på City Kafé som ligger i samme bygg - nei, ingen mamma der heller. Da spurte jeg jenta om hun ville være sammen med meg på jobb til mamma dukket opp, og det ville hun. Vi ventet ca 15 minutter før den savnede dukket opp. Helt rolig og uanfektet kom hun inn på biblioteket og så etter jenta. Merksnodig.
-En del turister som ville låne datamaskinene. Da blir det organisering og sjekking av tid. Max 30 minutter på hver bruker, og noen syns at dette er helt hinsides lattelig, så det kan bli litt diskusjoner. Men jeg er streng og rettferdig!

Vi hadde ca 400 stykker innom biblioteket denne lørdagen. Jeg elsker jobben min!

Og dette blinkskuddet tok jeg i påsken i fjor, i Terracina.....noe å tenke tilbake på og drømme om her jeg sitter i 10 kuldegrader og snøfokk......

Kommentarer

 1. Da vil jeg ønske deg en fin arbeidsdag, og når du drar hjem vil jeg anbefale deg å ta med boken "Historien om Edgar Sawtelle" hvis du ikke har lest den ennå. En fantastisk bok, holder på med den nå, passer for personer som er glad i hunder :))

  SvarSlett
 2. Spennende å jobbe på bibliotek skjønner jeg:) Morsomt å lese:) Ha en fin dag videre:)

  SvarSlett
 3. Det hørtes ut som en fin lørdagsvakt :-) Jeg burde ta opp ideen din og notere hva som skjer når jeg har lørdagsvakt - men når jeg ser på besøkstallet du nevner er du absolutt på et større bibliotek enn meg :-)

  SvarSlett
 4. Så fin beskrivelse av en lørdagsvakt. Det er klart det er stas å jobbe på bibliotek og særlig når du får betroelser som gutten som hadde drukket Red-Bull!Neste lørdag skal jeg ha vakt, lurer på hva som skjer da? Takk for denne kjekke rapporten:-)

  SvarSlett
 5. (bare sånn i rødmende parantes, for å si jeg flere ganger har kranglet på de 30 minuttene )

  Du har nok havnet på rett hylle -)

  SvarSlett
 6. Bok og hund: Takk for tipset. Har sett på boka flere ganger, men ikke tatt den med hjem ennå. Men nå står den på prioriteringslista!

  Gråekka: Takk takk :-)

  astridterese: Jo, det var en fin og travel lørdagsvakt. Og Alta bibliotek er godt besøkt :-)

  Bente Bing: Takk og værsågod :-)

  Ingalill: Tenk hvor vi skulle ha diskutert hvis du hadde bodd i Alta? Jeg er seriøst veldig streng med 30 minuttene.....

  SvarSlett
 7. Fint bilde og fine ord!
  ...når jeg tenker meg om... fin søster, rett og slett!

  SvarSlett
 8. Takk for fine ord du anonyme søster :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar