Gå til hovedinnhold

Bøker om og fra India

Jeg reiser til India i oktober, og en av grunnene til at jeg har lyst til å reise til India er at jeg har lest så mange fantastisk gode bøker om India og av indiske forfattere:

Flere av mine favorittbøker er her:

Har lest:

----------------------Over linjen bøker lest OG blogget om. Under linjen, bare lest.------------------

Aimee Sommerfelt : Veien til Agra
Vikram Seth : En passende ung mann
Vikram Seth : To liv
Vikram Seth : En egen musikk
Anuradhati Roy : Et landskap av umulige lengsler 
Arundhati Roy : Guden for små lengsler
Rohinton Mistry: Familieanliggender
Rohinton Mistry : Så lang en reise
Kiran Desai : Tapets barn

Planlegger å lese før indiaturen:

Amitav Ghosh : Tidevannslandet


Er det noen som har et tips på en indiabok som bare MÅ leses? Jeg tar imot med takk, og vet at "har lest" lista mi er langt fra oppdatert, men jeg bruker ikke mer tid på den nå :-))

----------------------------------------------------

Kommentarer

  1. Og her kommer flere som bør stå på listen din:

    V. S. Naipaul: India - a wounded civilization, An Area of Darkness og India, A Million Mutinies Now.
    Paul Theroux - My Secret History, My Other Life, The Great Railway Bazaar
    Ruth Prawer Jhabwala
    John Masters
    William Dalrymple

    Pussig non driver jeg og pønsker på lignende planer, så jeg hører gjerne mer om reiseruta di.

    SvarSlett
  2. Notert, og takk for tips. Vi skal reise i det gyldne triangel, 8 dagers tur. Har skrevet litt om det i et innlegg for en ukes tid siden :-) Planlegger en lengre tur i januar 2013, kanskje det blir India i 3 uker, vi får se.

    SvarSlett
  3. Salman Rushdie:Midnight's Children. Et must!

    Det svenske tidsskriftet *Karavan' har et fyldig nr om indisk litteratur (juni 2010)

    SvarSlett
  4. Katherine Boo, journalist som blant annet har vunnet Pulitzer-prisen, har nylig utkommet med en sakprosabok kalt " Behind the Beautiful Forevers: Life, death, and hope in a Mumbai undercity" Kanskje den kan være noe for deg?

    Boken har av flere blitt utropt til en av bøkene som bør leses i år, og den fikk en såkalt "starred review" i Publisher's Weekly.
    http://www.publishersweekly.com/978-1-4000-6755-8

    http://blogs.cfr.org/coleman/2012/03/15/behind-the-beautiful-forevers-and-the-fight-against-poverty/

    http://www.amazon.com/Behind-Beautiful-Forevers-Mumbai-undercity/dp/1400067553

    SvarSlett
  5. Torbjørn: Notert! Og takk!

    Bokelskerinnen: Notert og takk - lurer på om jeg ikke bestiller den som lydbok?

    SvarSlett
  6. Vil, som Geir, anbefale bøkene til William Dalrymple. Her er en hendig link: http://www.williamdalrymple.uk.com/books

    Ellers vil jeg bare si at Balansekunst også er en av mine over-all favoritter! En fantastisk bok som har alt.

    SvarSlett
  7. Ja til Balansekunst!! Og William Dalrymple står på leselista - spennende! Takker og bukker!

    SvarSlett
  8. Jeg savnet "Damekupeen" av Anita Nair på listen din. Selv elsket jeg den boka, og lurer på om jeg ikke snart må lese den om igjen, rett og slett.

    Du spør ikke om filmtips, men jeg gir dem likevel! ;-) De tre elementfilmene av regissøren Deepa Mehta anbefaler jeg veldig sterkt! Her er en link til mine filmomtaler på bloggen min:

    http://rosemariechr.blogspot.com/search/label/Deepa%20Mehta

    SvarSlett
  9. Rose-Marie : Jeg begynte på damekupeen en gang, men leste bare noen sider før jeg la den bort. Men likte du den så godt altså? Hmm - må kanskje ta den opp igjen. Takk for filmtips også - spurte ikke, men setter stor pris på det!

    SvarSlett
  10. Jag tänkte också lägga till Anita Nairs tågbok till din lista :)
    http://hermiasay.blogspot.se/2008/09/nu-har-jag-gjort-det-igen_19.html

    Har läst den andra på din lista av Mistry, men blir nu än mer övertygad om att Balansekunst måste upp på min lista (men på svenska :)).

    Instämmer om Karavan - en fantastisk tidning överhuvudtaget. Deras redaktör, Birgitta Wallin, berättade för några år sedan på mitt bibliotek om bl a litteratur från Indien. Hon är smittsamt engagerande att höra och efteråt ställde jag samman en litteraturlista hos mig. Titta om du vill http://hermiasay.blogspot.se/2008/11/n-det-r-inte-lggdags-n.html

    SvarSlett
  11. Eller litteraturlistan är rättare sagt Birgitta Wallins, jag har fyllt på och länkat från den.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Krigens modigste menn - Komsa Forlag - 103 sider : Forfatter Solgunn Solli

Operasjon Source 22. september 1943 klarte  mannskapet på tre miniubåter å ta seg inn i Kåfjord. De var tolv menn, fire i hver miniubåt, kun seks av dem kom levende fra operasjon Source.  Men hva skjedde i dagene og timene før, og hvordan var det egentlig å være gast ombord på Tirpitz?  Med utgangspunkt i sakprosabøker, opptak fra NRK, og reportasjer i aviser har jeg skrevet en bok om krigens modigste menn. Mitt mål har vært å gjøre boka så tilgjengelig som mulig, slik at alle som har lyst til å lese om heltene fra 1943 kan gjøre det. Her finner du ikke avansert marineteknologi, eller mange detaljer om våpen og torpedoer. Men du finner spenning, fortellinger om vennskap, om savn og om mot og vilje som overgår det meste av hva som kan forventes av noe menneske.  Boka er på vei fra trykkeriet og forventes å komme til Bodø og Alta i løpet av en ukes tid. Da håper jeg at nettbutikken min er helt ferdig slik at jeg kan begynne å selge boka. Den vil koste 349 kroner og i A...

Ingvild H. Rishøi : Stargate – en julefortelling : Gyldendal : 144 sider

Publisert i Altaposten 29. november 2021 Pikene med nålestikkene        Det er 10 år gamle Ronja som har fortellerstemmen i denne uforglemmelige julefortellingen.  Ronja  bor sammen med den 16 år  gamle storesøsteren   Melis sa og  den alkoholiserte  faren.  Til tross for at det er mye kjærlighet innad i familien bruker faren det meste av sin oppmerksomhet, sine penger og sin tid på  puben Stargate på Grønland.    Jentene spiser  H avrefras  med melk til de fleste måltidene, og det e r  Melissa som ringer til  farens kreditorer og lyver for å dekke over for ham. Ronja er full av håp om at faren en dag skal få seg en jobb, betale regninger, være sammen med dem, lage mat, og være en de kan stole på . Ronja drømmer om hytteturer der faren låser døra om kvelden og sier «i kveld skal ingen ut». Storesøster  Melissa har gitt opp håpet.      Jentene er livredde for barnevernet, ...

Gro Dahle : Hvem som helst, hvor som helst : Cappelen Damm, 154 sider

  Lekent og spenstig - Publisert i Altaposten 14. desember 2009 Gro Dahle er kanskje mest kjent for barnbøkene hun har gitt ut sammen med ektemannen Svein Nyhus, men hun har skrevet nær 50 bøker, deriblant flere diktsamlinger, prosabøker og novellesamlinger. Hvem som helst, hvor som helst inneholder 19 noveller, der 6 er delvis bearbeidede utgaver av tidligere publiserte noveller. Å lese tekster som Gro Dahle har skrevet gjør meg rett og slett glad. Slik var det også denne gangen. Språket er nydelig og temaene er allmenngyldige og viktige. Utdraget under er hentet fra novellen ”Du kan kalle meg hva du vil”, som tar for seg et vanskelig mor – datter forhold. ”Jeg så henne aldri når hun ikke hadde ansiktet på seg. Jo, én gang. Da hadde hun sittet i stuen fullstendig oppløst i tanker. Da var hun så naken i ansiktet at jeg så rett inn gjennom panseret av muskler og hud og skinn. ” Dahle har en skrivestil som til tider grenser til det naive, samtidig som bildene og temaene repete...