Gå til hovedinnhold

Bøker om og fra India

Jeg reiser til India i oktober, og en av grunnene til at jeg har lyst til å reise til India er at jeg har lest så mange fantastisk gode bøker om India og av indiske forfattere:

Flere av mine favorittbøker er her:

Har lest:

----------------------Over linjen bøker lest OG blogget om. Under linjen, bare lest.------------------

Aimee Sommerfelt : Veien til Agra
Vikram Seth : En passende ung mann
Vikram Seth : To liv
Vikram Seth : En egen musikk
Anuradhati Roy : Et landskap av umulige lengsler 
Arundhati Roy : Guden for små lengsler
Rohinton Mistry: Familieanliggender
Rohinton Mistry : Så lang en reise
Kiran Desai : Tapets barn

Planlegger å lese før indiaturen:

Amitav Ghosh : Tidevannslandet


Er det noen som har et tips på en indiabok som bare MÅ leses? Jeg tar imot med takk, og vet at "har lest" lista mi er langt fra oppdatert, men jeg bruker ikke mer tid på den nå :-))

----------------------------------------------------

Kommentarer

 1. Og her kommer flere som bør stå på listen din:

  V. S. Naipaul: India - a wounded civilization, An Area of Darkness og India, A Million Mutinies Now.
  Paul Theroux - My Secret History, My Other Life, The Great Railway Bazaar
  Ruth Prawer Jhabwala
  John Masters
  William Dalrymple

  Pussig non driver jeg og pønsker på lignende planer, så jeg hører gjerne mer om reiseruta di.

  SvarSlett
 2. Notert, og takk for tips. Vi skal reise i det gyldne triangel, 8 dagers tur. Har skrevet litt om det i et innlegg for en ukes tid siden :-) Planlegger en lengre tur i januar 2013, kanskje det blir India i 3 uker, vi får se.

  SvarSlett
 3. Salman Rushdie:Midnight's Children. Et must!

  Det svenske tidsskriftet *Karavan' har et fyldig nr om indisk litteratur (juni 2010)

  SvarSlett
 4. Katherine Boo, journalist som blant annet har vunnet Pulitzer-prisen, har nylig utkommet med en sakprosabok kalt " Behind the Beautiful Forevers: Life, death, and hope in a Mumbai undercity" Kanskje den kan være noe for deg?

  Boken har av flere blitt utropt til en av bøkene som bør leses i år, og den fikk en såkalt "starred review" i Publisher's Weekly.
  http://www.publishersweekly.com/978-1-4000-6755-8

  http://blogs.cfr.org/coleman/2012/03/15/behind-the-beautiful-forevers-and-the-fight-against-poverty/

  http://www.amazon.com/Behind-Beautiful-Forevers-Mumbai-undercity/dp/1400067553

  SvarSlett
 5. Torbjørn: Notert! Og takk!

  Bokelskerinnen: Notert og takk - lurer på om jeg ikke bestiller den som lydbok?

  SvarSlett
 6. Vil, som Geir, anbefale bøkene til William Dalrymple. Her er en hendig link: http://www.williamdalrymple.uk.com/books

  Ellers vil jeg bare si at Balansekunst også er en av mine over-all favoritter! En fantastisk bok som har alt.

  SvarSlett
 7. Ja til Balansekunst!! Og William Dalrymple står på leselista - spennende! Takker og bukker!

  SvarSlett
 8. Jeg savnet "Damekupeen" av Anita Nair på listen din. Selv elsket jeg den boka, og lurer på om jeg ikke snart må lese den om igjen, rett og slett.

  Du spør ikke om filmtips, men jeg gir dem likevel! ;-) De tre elementfilmene av regissøren Deepa Mehta anbefaler jeg veldig sterkt! Her er en link til mine filmomtaler på bloggen min:

  http://rosemariechr.blogspot.com/search/label/Deepa%20Mehta

  SvarSlett
 9. Rose-Marie : Jeg begynte på damekupeen en gang, men leste bare noen sider før jeg la den bort. Men likte du den så godt altså? Hmm - må kanskje ta den opp igjen. Takk for filmtips også - spurte ikke, men setter stor pris på det!

  SvarSlett
 10. Jag tänkte också lägga till Anita Nairs tågbok till din lista :)
  http://hermiasay.blogspot.se/2008/09/nu-har-jag-gjort-det-igen_19.html

  Har läst den andra på din lista av Mistry, men blir nu än mer övertygad om att Balansekunst måste upp på min lista (men på svenska :)).

  Instämmer om Karavan - en fantastisk tidning överhuvudtaget. Deras redaktör, Birgitta Wallin, berättade för några år sedan på mitt bibliotek om bl a litteratur från Indien. Hon är smittsamt engagerande att höra och efteråt ställde jag samman en litteraturlista hos mig. Titta om du vill http://hermiasay.blogspot.se/2008/11/n-det-r-inte-lggdags-n.html

  SvarSlett
 11. Eller litteraturlistan är rättare sagt Birgitta Wallins, jag har fyllt på och länkat från den.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…