Gå til hovedinnhold

Katherine Webb : Det du ikke ser - Lydbok, 15 timer og 32 minuttKjapt og ikke så gæli!

En ny roman fra Arven forfatteren, og med denne har hun brukt opp formelen sin. Ikke at det er dårlig, men det blir for kjedelig å bruke samme ingredienser og samme teknikk flere ganger.

Som i Arven skiftes stadig fortellerstemme, og som i Arven er det 100 år mellom fortellerstemmene.

Vi er i England i 1911. Presten Albert Canning er på tur inn i vanviddet. Han er gift med Hester, og selv om de har vært gift i ett år har de enda ikke tatt på hverandre, og Hester begynner å bli ganske desperat. Men Albert bryr seg kun om det åndelige liv, og hans ønske om renhet gjør at det meste kroppslige blir forbundet med synd. Familien får en tjenestejente fra byen, en tøff jente som heter Cat. Cat var suffragette fra London og satt fengslet under harde kår helt til familien Canning åpnet dørene for henne.

100 år etter blir journalisten Leah trukket inn i et mysterium. Hennes eks har gravd opp liket av en mann som har vært død i mange år. Han hadde to brev på seg, og begge var sendt fra prestegården der Albert Canning var prest. Leah graver i fortiden og finner grusomme hemmeligheter, løgn og bedrag og litt kjærlighet også - selvfølgelig.

Bodil Vidnes-Kopperud leser godt, og jeg koste meg med boka. Men ikke flere sånne bøker nå Katherine Webb! Nå er det akkurat nok!

Kommentarer

 1. Denne boken har jeg lyst å lese:) Synd den ikke rakk helt opp til toppen, men så jo at du koset deg med boken:) Fin anmeldelse!:) Også jeg må ønske deg en riktig fin lesemåned i Mai:)

  SvarSlett
 2. Her er jeg veldig enig med deg. Jeg likte også Arven veldig godt, men orket ikke denne helt. Skrevet om den her:
  http://knirk.no/2011/10/the-unseen-katherine-webb/

  SvarSlett
 3. Hm, jeg er ikke sikker på om jeg har lyst til å lese enda en bok med samme oppskrift. da er det bedre å bruke tid på gode bøker med en ny historie :-)
  Flott å få tips om dette! Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
 4. Gråbekka : Tusen takk

  Knirk: Ja, var inne og leste din anmeldelse nå, vi er visst helt enig. Nok er nok og greit nok :-)

  astridterese: Værsågod :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…