Gå til hovedinnhold

Katherine Webb : Det du ikke ser - Lydbok, 15 timer og 32 minuttKjapt og ikke så gæli!

En ny roman fra Arven forfatteren, og med denne har hun brukt opp formelen sin. Ikke at det er dårlig, men det blir for kjedelig å bruke samme ingredienser og samme teknikk flere ganger.

Som i Arven skiftes stadig fortellerstemme, og som i Arven er det 100 år mellom fortellerstemmene.

Vi er i England i 1911. Presten Albert Canning er på tur inn i vanviddet. Han er gift med Hester, og selv om de har vært gift i ett år har de enda ikke tatt på hverandre, og Hester begynner å bli ganske desperat. Men Albert bryr seg kun om det åndelige liv, og hans ønske om renhet gjør at det meste kroppslige blir forbundet med synd. Familien får en tjenestejente fra byen, en tøff jente som heter Cat. Cat var suffragette fra London og satt fengslet under harde kår helt til familien Canning åpnet dørene for henne.

100 år etter blir journalisten Leah trukket inn i et mysterium. Hennes eks har gravd opp liket av en mann som har vært død i mange år. Han hadde to brev på seg, og begge var sendt fra prestegården der Albert Canning var prest. Leah graver i fortiden og finner grusomme hemmeligheter, løgn og bedrag og litt kjærlighet også - selvfølgelig.

Bodil Vidnes-Kopperud leser godt, og jeg koste meg med boka. Men ikke flere sånne bøker nå Katherine Webb! Nå er det akkurat nok!

Kommentarer

 1. Denne boken har jeg lyst å lese:) Synd den ikke rakk helt opp til toppen, men så jo at du koset deg med boken:) Fin anmeldelse!:) Også jeg må ønske deg en riktig fin lesemåned i Mai:)

  SvarSlett
 2. Her er jeg veldig enig med deg. Jeg likte også Arven veldig godt, men orket ikke denne helt. Skrevet om den her:
  http://knirk.no/2011/10/the-unseen-katherine-webb/

  SvarSlett
 3. Hm, jeg er ikke sikker på om jeg har lyst til å lese enda en bok med samme oppskrift. da er det bedre å bruke tid på gode bøker med en ny historie :-)
  Flott å få tips om dette! Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
 4. Gråbekka : Tusen takk

  Knirk: Ja, var inne og leste din anmeldelse nå, vi er visst helt enig. Nok er nok og greit nok :-)

  astridterese: Værsågod :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …

Helga Hjorth : Fri vilje : Kagge : 306 sider

Publisert i Altaposten 14. august 2017

Befriende, modig og forløsende!
Helga Hjorth, Vigdis Hjorths yngste søster har skrevet en roman der hun formidler sin opplevelse av å være en del av et litterært univers – uten mulighet for å svare på det hun opplever som usannhet og falske minner.
Høsten 2016 ga Vigdis Hjorth ut Arv og miljø. Utgivelsen skapte mye støy, og var tema for mange debatter både i og utenfor de litterære miljøene. Bølgene var så kraftige at etterdønningene fremdeles kjennes ett år etter, og med Helga Hjorths roman har debatten blusset opp igjen. Mange mente at Arv og miljø var en selvbiografisk roman, noe Vigdis Hjorth hardnakket dementerte. Hun sa i flere intervju at hvis hun ville skrive en roman om eget liv ville hun kalle hovedpersonen Vigdis, og ikke Bergljot, slik hun hadde gjort i Arv og miljø.
Helga Hjorth har benyttet det samme magiske grepet – det som gjør at man kan skrive selvbiografisk, og likevel kalle det en roman – hun har byttet ut navnene på alle invol…