Katherine Webb : Det du ikke ser - Lydbok, 15 timer og 32 minuttKjapt og ikke så gæli!

En ny roman fra Arven forfatteren, og med denne har hun brukt opp formelen sin. Ikke at det er dårlig, men det blir for kjedelig å bruke samme ingredienser og samme teknikk flere ganger.

Som i Arven skiftes stadig fortellerstemme, og som i Arven er det 100 år mellom fortellerstemmene.

Vi er i England i 1911. Presten Albert Canning er på tur inn i vanviddet. Han er gift med Hester, og selv om de har vært gift i ett år har de enda ikke tatt på hverandre, og Hester begynner å bli ganske desperat. Men Albert bryr seg kun om det åndelige liv, og hans ønske om renhet gjør at det meste kroppslige blir forbundet med synd. Familien får en tjenestejente fra byen, en tøff jente som heter Cat. Cat var suffragette fra London og satt fengslet under harde kår helt til familien Canning åpnet dørene for henne.

100 år etter blir journalisten Leah trukket inn i et mysterium. Hennes eks har gravd opp liket av en mann som har vært død i mange år. Han hadde to brev på seg, og begge var sendt fra prestegården der Albert Canning var prest. Leah graver i fortiden og finner grusomme hemmeligheter, løgn og bedrag og litt kjærlighet også - selvfølgelig.

Bodil Vidnes-Kopperud leser godt, og jeg koste meg med boka. Men ikke flere sånne bøker nå Katherine Webb! Nå er det akkurat nok!

Kommentarer

 1. Denne boken har jeg lyst å lese:) Synd den ikke rakk helt opp til toppen, men så jo at du koset deg med boken:) Fin anmeldelse!:) Også jeg må ønske deg en riktig fin lesemåned i Mai:)

  SvarSlett
 2. Her er jeg veldig enig med deg. Jeg likte også Arven veldig godt, men orket ikke denne helt. Skrevet om den her:
  http://knirk.no/2011/10/the-unseen-katherine-webb/

  SvarSlett
 3. Hm, jeg er ikke sikker på om jeg har lyst til å lese enda en bok med samme oppskrift. da er det bedre å bruke tid på gode bøker med en ny historie :-)
  Flott å få tips om dette! Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
 4. Gråbekka : Tusen takk

  Knirk: Ja, var inne og leste din anmeldelse nå, vi er visst helt enig. Nok er nok og greit nok :-)

  astridterese: Værsågod :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar